Door de bochten flitsen met een KMX-ligfiets. Foto: A. Koch/Grafschafter Fietsenfestival
Door de bochten flitsen met een KMX-ligfiets. Foto: A. Koch/Grafschafter Fietsenfestival (Foto: A. Koch/Grafschafter Fietsenfestival)

Auf 'n Fietse noar Frenswegen hen

Nordhorn - Voor veel mensen is het Grafschafter Fietsenfestival een leuk uitje om er – natuurlijk – met de fiets naartoe te gaan. Op 24 en 25 augustus draait alles om fietsen bij Kloster Frenswegen.

Want net over de grens, in de Grafschaft Bentheim, hebben ze iets met fietsen. De populaire tweewieler wordt hier trouwens 'Fietse' – en dus niet Fahrrad – genoemd. Niet voor niets is de Grafschaft Bentheim regelmatig tot 'meest fietsvriendelijke district' van Nedersaksen verkozen. Op 24 en 25 augustus vindt voor de tweede keer het Grafschafter Fietsenfestival plaats.

Stap op een driewielige KMX-ligfiets en flits pijlsnel over het fun-parcours en gier door de bochten. Geniet van de BMX-show van de bekende freestyler Dustyn Alt; meer acrobatiek op twee wielen is eigenlijk niet mogelijk. Bijzonder populair bij de vorige editie was de fietswasserette. In een mum van tijd wordt de fiets schoongespoten. Er zijn ook allerlei ludieke wedstrijden, zoals 'wie pompt de fietsband het snelst op?' en de bakfietsrace.

In het tijdelijk opgebouwde Duitse fietsmuseum beleef je de geschiedenis van de fiets: van de eerste loopfiets uit 1817 en de hoge vélocipède tot aan designfietsen uit de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw. Fietshandelaren presenteren de nieuwste trends en snufjes. Naast gewone fietsen en e-bikes zijn ook vouwtandems en bak- en ligfietsen te bewonderen.

Ook voor kinderen valt er van alles te beleven: van de grappige 'Zappeltiershow' met dansende stripfiguren tot het avontuur 'Het geheim van de zwarte sok' met 'Käptn Knall'. Bij de circusmobiel kun je een paar acrobatische kneepjes leren en spannende circusspelletjes doen.

Het hele weekend zijn er optredens en concerten. Hoogtepunt is het concert van het Carolin Fortenbacher Trio op zaterdagavond, de hoofdrolspeelster uit de AbbA-musical. Ook op het podium: de Dry Dudes, Rewind en ELNA.

Meer berichten