De heer en mevrouw Hoving zijn niet voor het eerst hier op vakantie. Ze willen fietsen in deze omgeving.
De heer en mevrouw Hoving zijn niet voor het eerst hier op vakantie. Ze willen fietsen in deze omgeving. (Foto: )

'We zijn van plan veel te gaan fietsen'

door de VVV

Toerist aan het woord

De heer en mevrouw Hoving uit Hoogezand zijn op vakantie in Overdinkel. In deze rubriek 'toerist aan het woord' vertellen ze iets over hun verblijf in deze regio. De gemeente Losser is populair. Veel toeristen vinden de natuur in deze omgeving fraai. De heer en mevrouw Hoving zijn niet voor het eerst in dit deel van Twente op bezoek. Ze waren al eens in De Lutte en Ootmarsum.

Naam: De heer en mevrouw Hoving.

Leeftijd: 88 en 71 jaar.

Woonplaats: Hoogezand

Waar verblijven jullie?

Wij verblijven in Overdinkel op camping Erve Beernink. Wij zijn voor het eerst in Overdinkel, maar we zijn al wel vaker in deze regio geweest. Zo hebben we al eens op de camping gestaan in De Lutte en ook al een keer in Ootmarsum. Ik rij nog zelf met een grote caravan achter mijn auto, aldus de heer Hoving.

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?

We houden van natuur, rust en ruimte en daarvoor leek deze omgeving ons wel geschikt. We kenden het natuurlijk al een beetje van onze eerdere bezoeken en wisten dus wel ongeveer wat we konden verwachten. Voorheen gingen wij vaak op vakantie naar St. Jansklooster.

Welke uitstapjes staan op het programma?

We zijn van plan om veel te gaan fietsen hier, vandaar dat we net ook de fietsknooppuntenkaart hebben gekocht bij de VVV. We hebben daarnaast veel informatiefolders mee gekregen en gaan daar straks eens goed naar kijken. We hebben dus nog geen specifieke uitstapjes gepland staan.

Hoe gastvrij is de gemeente Losser?

De gemeente Losser is zeer zeker gastvrij, daarnaast zijn alle mensen die je spreekt over het algemeen heel vriendelijk.

Is de omgeving waar u woont ook een aanrader voor een vakantie?

Wij raden onze omgeving niet aan voor een vakantie. Je zakt er door de grond en het is net alsof je woont op een trilplaat.

Heeft u nog een goede tip voor andere bezoekers over onze gemeente?

Wij zijn pas net aangekomen, dus we kunnen nu eigenlijk nog geen goede tips geven. Behalve natuurlijk even langs de VVV gaan voor informatie over alles wat hier te doen is, dan ga je zeker met goede tips weer op weg.

Stefan Wegdam
Meer berichten