Foto: Foto:

Column: Over de datum

Het Medisch Spectrum Twente wordt steeds moeilijker bereikbaar. Veur in de stad, die door allerlei werkzaamheden een doolhof is geworden, staan vele gele borden die mie allemoal de weg wilt wiezen maar iedereen nog meer in de war maken. De pijlen stoat alle kanten op.

Via de singel kom ik dan een half uur door de vele opstoppingen aan bie het Medisch Spectrum Twente. Dan terug via dezelfde weg en dan schiet me te binnen dat ik nog aardappels mee moet nemen. Op het Bothof parkeer ik mien auto en wandel de Jumbo binnen. Een vrouw die ik zo rond de 60 jaar schat (met een bierbuikje dat zo schattig over haar broek hing) wees me vanmorgen in de supermarkt op de aanbieding van twee zakken kruimige tuffel van elk drie kilo, ze zei dat scheelt een zeker een euro. De tuffels waren echter al aan het uutlopen en ik besloot om toch maar een euro meer te betalen veur een zak met 5 kilo tuffel veur zes euro.

'Ie bint een dief van dien eigen portemonnee. Die uutlopers op de tuffel schil ie de ja zo af'

De zak lag nog maar net in mien winkelwagentje of de vrouw met het bierbuikje zei: "Ie bint een dief van dien eigen portemonnee. Die uutlopers op de tuffel schil ie de ja zo af! En de tuffel worden de iets taaier van, maar dan kauw ie toch gewoon iets langer. Het scheelt die een euro, en as ie elke week een zak tuffel koopt is dat 50 euro in het joar. 50 euro. Doar kan ik zowat twee weken samen met mien twee poezen van eten. Dus let op de kleintjes,'' zegt ze teeng mie.

''Ook kiek ik ook niet zo nauw of een pak yoghurt of karnemelk over de datum hen is. Het scheelt. Het scheelt liefst 35 procent en die zuivel is nog echt wel goed hoor! Ja, ik bin iemand die op de kleintjes let. Dat moet ik ook wa want weet ie wa hoe duur as het roken is worden? Als ze noe die sigaretten eens 35 procent goedkoper maakten? Tabak, kunt ze dat niet over de datum verkopen? Weet ie dat of blef tabak altied goed?''

'Tabak, kunt ze dat niet over de datum verkopen? Weet ie dat of blef tabak altied goed?'


Eddy Oude Voshaar

Peter Koehorst
Meer berichten