Historische koetsen zijn zondag te zien op landgoed Singraven.
Historische koetsen zijn zondag te zien op landgoed Singraven. (Foto: )

Agenda

Grote Twentse uitgaans-agenda

Bijlage Thuis in Twente heeft even vakantie, maar de grote Twentse uitgaansagenda verschijnt wél in de weekkranten. Deze week is er wel ontzettend veel leuks te doen in de regio. Ook een agendabericht aanleveren? Dat kan via thuisintwente@persgroep.nl of via

thuisintwente.nl

Woensdag
31 juli

Flora Ootmarsum

Leuk evenement voor bloemenliefhebbers: Flora Ootmarsum. Nog tot en met zondag te bezoeken. Entree is 7 euro.

WO Ootmarsum, Openluchtmuseum, 10.00 uur.


Dinopark Twente

Ben je al in Dinopark Twente geweest? Niet? Dan heb je nog de gelegenheid tot en met 25 augustus.

WO Enschede, Vliegveld Twente, 12.00 uur.


Fietsexcursie

Een gids vertelt over de geschiedenis van de hoogteverschillen in het landschap van de Sallandse heuvelrug. Meedoen kost 5 euro.

WO Nijverdal, BuitenCentrum, 14.00 uur.


Motorspektakel

Motorspektakel Bentelo is in volle gang met vandaag de 125cc, 250cc, 500cc, 40-plus, dames, quads en inters.

WO Bentelo, Slaghekken, 14.30 uur.


Sterrenkijkavond

Cosmos Sterrenwacht houdt in de zomer ook op woensdag sterrenkijkavonden. Je leert er alles over de sterren en planeten en nog veel meer. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).

WO Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Donderdag
1 augustus

Lommerdmarkt

Op de lommerdmarkt worden allerlei tweedehands spullen verkocht. Kinderen hebben hun eigen gedeelte op de markt.

DO Rijssen, centrum, 8.00 uur.


Siepelmarkt

In het historische centrum van Ootmarsum is de bekende Siepelmarkt te bezoeken. Verwacht veel kramen, ambachten, muziek en een rommelmarkt. Volgende week nog een editie.

DO Ootmarsum, centrum, 10.00 uur.


Ga mee op bossafari

Speciaal voor kinderen heeft Staatsbosbeheer een bossafari gemaakt. (Groot)ouders mogen ook mee. Samen met de gids gaan ze op pad om van alles te ontdekken en te beleven en onderweg zijn er opdrachten en spelletjes. Meedoen kost 5 euro. Wel even aanmelden via staatsbosbheer.nl.

DO Nijverdal, BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug, 14.00 uur.


Een mooie tijd

Museum Hengelo vertoont korte films over beroepen in Hengelo in de tweede helft van de 20ste eeuw: 'Het was een mooie Tijd'. Dit is deel 2, over de krokettenfabriek, het Gerardus Majella Ziekenhuis, Hazemeijer en modehuis Tasche. De entree is 2,50 euro.

DO Hengelo, Museum Hengelo, 14.00 uur.


Summer Sounds

Vrieler maakt er een gezellige Hollandse Grolsch Summer Sounds van met optredens van allerlei Nederlandstalige artiesten. Entree natuurlijk gratis.

DO Enschede, Grote Markt, 20.00 uur.

Zaterdag
3 augustus

Weerselose Markt

Natuurlijk weer geopend van 8.30 tot 14.00 uur voor de leukste koopjes, van nieuw tot tweedehands en antiek: de Weerselose Markt.

ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.


Streekmarkt Delden

Het is de eerste zaterdag van de maand en dus is er streekmarkt. Zo'n 25 producenten verkopen er hun plattelandsproducten. Te bezoeken van 9.00 tot 15.00 uur.

ZA Delden, centrum, 9.00 uur.


Oogstdag Rekken

Oude tijden herleven tijdens het Rekkens oogstfeest: daar wordt het graan geoogst zoals dat een eeuw geleden nog gebeurd. Met zeis of sikkel, paardenkracht en historische werktuigen.

ZA Rekken, Piepermolen, 10.00 uur.


Kunst kiek'n

Kunstkiek'n in Haaksbergen: zo heet de kunstmarkt in het centrum. Zo'n honderd kunstenaars tonen er een grote diversiteit aan kunstuitingen, van schilderkunst tot houtsculpturen en beeldhouwwerken. Er is ook straattheater en live muziek.

ZA Haaksbergen, centrum, 11.00 uur.


Airforce Festival

Vliegveld Twente is het decor van Airforce, een festival met hardstyle, hardcore, freestyle en nog veel meer. Op de line-up onder anderen the Darkraver, Angerfist en Radical Redemption. Kaarten kosten 49,75 euro.

ZA Enschede, Vliegveld Twente, 12.00 uur.

RadaRAd

Reinier Kranendonk maakte het RadaRad en daarmee laat hij zien hoe leuk vermaak zonder stekker kan zijn, in het kader van de tentoonstelling Lost Energy. Je mag het ook zelf proberen.

ZA Enschede, Tetem, 12.00 uur.


Bijen en oogsten

De akker van de Wendezoele wordt geploegd. De 'stoppels' moeten weg en dat gebeurt met twee oersterke paarden. Deze week wordt ook nog honing geslingerd door de imkers.

ZA Ambt Delden, museumboerderij Wendezoele, 13.30 uur.

Food Goan

Welkom in openluchtrestaurant Food Goan, waar vanuit foodtrucks en kraampjes allerlei gerechten worden geserveerd aan het hongerige publiek. De muziek komt van Two of a Kind. Entree gratis.

ZA Markelo, Kaasplein, 16.00 uur.


De bal rolt weer

Het is nog vakantietijd maar voor de voetballers van FC Twente begint het voetbalseizoen al weer. Vandaag spelen ze de eerste thuiswedstrijd en PSV is de tegenstander.

ZA Enschede, Grolsch Veste, 20.45 uur.


Tropical Night

Dj's, cocktailbar, foodtrucks: alles om er een echte Tropical Night van te maken, is er.

ZA Haaksbergen, het Hagen, 21.00 uur.


Schemertocht

Op de grens tussen dag en nacht gaat de boswachter met wandelaars op stap voor een schemertocht over de Sallandse Heuvelrug. Meedoen kost 5 euro.

ZA Nijverdal, Buitencentrum, 21.00 uur.


Sterrenkijkavond

Cosmos Sterrenwacht houdt een sterrenkijkavond met een lezing en een bezoek aan het planetarium en het observatorium. Natuurlijk mag je een kijkje door te grote telescoop nemen. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).

ZA Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Zondag
4 augustus

Abseilen van de burcht

Voor 25 euro kun je zelf meedoen, maar het is ook leuk om naar te kijken: abseilen vanaf burcht Bentheim. De abseilers gaan 32 meter naar beneden. Ook geschikt voor kinderen. De entree voor de burcht is 5 euro.

ZO Bad Bentheim, burcht, 10.00 uur.


Roofvogelshow

De valkeniers van de Valkenhof zijn te gast in Nordhorn voor roofvogelshows om 11.00, 14.00 en 16.00 uur.

ZO Nordhorn, Tierpark, 11.00 uur.


Zomerfair 't Stien'nboer

Camping 't Stien'nboer (Scholtenhagenweg 42) houdt een zomerfair met heleboel spelletjes en kraampjes.

ZO Haaksbergen, Stien'nboer, 11.00 uur.


Heerlijcke Markt

De Heerlijcke Markt is een ongedwongen markt vol creatief en duurzaam aanbod.

ZO Diepenheim, centrum, 11.00 uur.


Titan Swim

Nieuw waterevenement in Het Rutbeek: De Titan Swim. Een race in het water met vijftien opblaasbare obstakels. Er zijn nog tickets via titanswin.eu.

ZO Enschede, Rutbeek, 11.00 uur.


Vlooienmarkt Heekplein

De tweede van een serie van tien vlooienmarkten wordt gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. De markten worden elke laatste en eerste (koop)zondag van de maand gehouden, tot en met 1 december. Particulieren mogen er hun gebruikte goederen verkopen.

ZO Enschede, Van Heekplein, 12.00 uur.


Kostuums en koetsen

Huis Singraven is geopend van 12.00 tot 17.00 uur en op de benedenverdieping zijn historische kostuums te zien (entree huis en tuin 6 euro). Om 13.30 uur arriveren bovendien een heleboel historische koetsen, waarna een defilé plaatsvindt.

ZO Denekamp, Singraven, 12.00 uur.


Open heemtuin

IVN Hengelo nodigt uit voor de open zondag in heemtuin Weusthag (Van Alphenstraat 15a). Van 13.00 tot 16.00 uur is van alles te beleven in de tuin en in het beleefbos. Het thema is bomen en struiken.

ZO Hengelo, heemtuin Weusthag, 13.00 uur.


Wandeling door historie

Een gids vertelt van alles over de historie van Hengelo tijdens een stadswandeling. Van de patriciërs en de zoutindustrie tot de Lambertusbasiliek. Meedoen kost 5 euro.

ZO Hengelo, Museum Hengelo, 14.00 uur.


Coverbandzondag

Buitenplaats de Houtmaat (Houtmaatweg 9) viert de coverbandzondag. Band Dreaming of Jessie speelt relatief onbekende covers die het ontdekken waard zijn en band Highway 61 zorgt voor steviger muziek.

ZO Hengelo, Houtmaat, 14.30 uur.


Kakelbont live

Singer/songwriter Gerry Wolthof treedt op bij eetgelegenheid Kakelbont. Hij speelt allerlei rockcovers op het buitenpodium. Kinderen vermaken zich ondertussen in de grote speeltuin en met het midgetgolfen.

ZO Tilligte, Kakelbont, 15.15 uur.

Debby Kok-Koehorst
Meer berichten