"We zijn hier heel gastvrij ontvangen, dat gevoel hebben we vooral gekregen door camping Olde Kottink", aldus de familie Dekker.
"We zijn hier heel gastvrij ontvangen, dat gevoel hebben we vooral gekregen door camping Olde Kottink", aldus de familie Dekker. (Foto: )

Van het noorden naar het oosten

door de VVV

Toerist aan het woord

De familie Dekker is op vakantie in Beuningen. De toeristen uit Noord-Brabant vertellen deze week in deze rubriek iets over hun verblijf in de gemeente Losser.

Naam: Familie Dekker

Leeftijd: 50 plus

Woonplaats: Veldhoven, Zuidoost Brabant.

Waar verblijven jullie?

Wij verblijven op camping Olde Kottink in Beuningen, een prachtige camping met mooie, grote standplaatsen en her en der kunstvoorwerpen. De ontvangst op de camping was erg gastvrij.

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?

We kenden de gemeente Losser al wel en er woont familie van ons in Nijverdal. Onze vakantie is begonnen in Friesland, maar het weer werd daar minder goed en toen hebben we besloten om af te dalen naar Twente. Dat de familie in de buurt woont heeft een grote rol gespeeld bij de keuze.

Welke uitstapjes staan op het programma?

Vandaag gaan we happen en trappen via de VVV. Dat is een arrangement met een fietsroute en onderweg 5 stops bij verschillende horeca. Bij elke stop krijg je dan een gerecht en zo fiets je je diner bij elkaar. We gaan dit samen met de familie Bergboer doen, dat is onze familie uit Nijverdal. We zijn ook al in Ootmarsum geweest en we wilden nog graag naar de voorstelling Hannah van Hendrik op Vliegveld Twente, maar helaas was dat al uitverkocht. Nu gaan we dus vooral fietsen.

Hoe gastvrij is de gemeente Losser?
We zijn hier heel gastvrij ontvangen, dat gevoel hebben we vooral gekregen door camping Olde Kottink. Het heeft ons echt een thuisgevoel gegeven. De rest van de gemeente is tot dusver ook heel vriendelijk en gastvrij.

Is de omgeving waar u woont ook een aanrader voor een vakantie?

De Kempen in Brabant, waar wij zelf vandaan komen, is een mooie vakantiebestemming en de Sallandse heuvelrug, waar de familie Bergboer vandaan komt is ook een hele mooie vakantiebestemming.

Wat moet je sowieso gedaan/bezocht hebben hier?

Wij raden het iedereen aan die naar deze omgeving komt om naar camping Olde Kottink te komen, Ootmarsum te bezoeken en door het prachtige Twentse landschap te gaan fietsen. De mooie boerderijen en het glooiende landschap zijn echt een bezoekje waard.

Zien we u nog eens terug in Losser?
Dat weten we nu nog niet, maar aan de gastvrijheid zal het zeker niet liggen!

Stefan Wegdam
Meer berichten