Een groep wandelaars hoopt vogels te spotten bij de Dinkel. Er is binnenkort weer een vogelwandeling in het buitengebied van Beuningen.
Een groep wandelaars hoopt vogels te spotten bij de Dinkel. Er is binnenkort weer een vogelwandeling in het buitengebied van Beuningen. (Foto: Picasa)

Vogels bekijken bij Dinkel

BEUNINGEN - Op zaterdagmorgen 27 juli is er een vogelwandeling door het Dinkeldal bij Beuningen. De route voert over smalle paadjes langs de slingerende Dinkel, door oude loofbossen en daarna door het open cultuurlandschap. Onderweg is er grote kans om de ijsvogel, grote gele kwikstaart, allerlei spechtensoorten waaronder de grote bonte specht, glanskop, boomklever en boomkruiper te zien. De route is 4,5 kilometer lang en wordt geleid door ervaren vogelkenners van Vogelwerkgroep Losser. De vogelliefhebbers moeten vroeg uit de veren. De wandeling begint om 8.00 uur bij de Tourist info in het streekrestaurant 't Sterrebos aan de Beuningerstraat 71 in Beuningen en duurt ongeveer 3,5 uur. Stevig schoeisel en een verrekijker zijn aanbevolen. De kosten bedragen 6,50 euro. Dit is inclusief koffie met lekkers. Aanmelding voor deze wandeling kan via VVV De Lutte: telefoonnummer 0541-551160 of info@vvvdeluttelosser.nl.

vvvdeluttelosser.nl

Stefan Wegdam
Meer berichten