Miriam Reehuis en Erwin van der Woning voor de ingang van het openluchttheater Brilmansdennen.
Miriam Reehuis en Erwin van der Woning voor de ingang van het openluchttheater Brilmansdennen. (Foto: )

'We streven naar een breed aanbod'

door Stefan Wegdam

Nog naar het openluchttheater Brilmansdennen dit seizoen? Dat kan nog een paar keer. Op 13 juli treedt de Grenslandkapel op, op 6 september komt Frans Bauer op bezoek en 14 september is André Kuipers te gast met zijn show De Sterrenhemel. Ook zijn er eind augustus twee avonden van de Edwin Evers Band. Maar daar zijn geen kaarten meer voor beschikbaar. De optredens van de Edwin Evers Band waren al in een vroeg stadium uitverkocht.

LOSSER - PR- en marketingmedewerkster Miriam Reehuis en programmeur Erwin van der Woning kunnen tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. Er was een gevarieerd programma met veel belangstelling. Alleen de interesse voor Nederpop All Stars viel tegen. Voor de andere optredens was de animo groot. Het leeuwendeel is overigens al achter de rug. Nu breekt de zomervakantie aan. Dat is een periode van zes weken waarin geen optredens zijn gepland. Na de Grenslandkapel op 13 juli liggen de festiviteiten zes weken stil totdat de Edwin Evers Band op 30 augustus op het podium verschijnt. Dat is een week na het Breugheliaans Festijn. De medewerkers van openluchttheater Brilmansdennen houden rekening met andere evenementen. "We willen elkaar niet in de wielen rijden", legt Reehuis uit. Het seizoen begint jaarlijks met de autoshow van Reuvers. Dat was dit jaar niet anders. "Die was op 14 april. De autoshow is een traditie geworden. Sommige evenementen keren jaarlijks terug. Dat geldt ook voor de Dauwtrappersviering", zegt Van der Woning. De organisatie streeft naar een breed aanbod. "Ik denk dat we daarin dit jaar weer geslaagd zijn. We hebben onder meer een schlageravond, bluesavond en kindervermaak met Rupsje Nooitgenoeg gehad. Frans Bauer komt nog. Het mooie van dit openluchttheater is dat we heel flexibel kunnen zijn. Mirjam Spitholt bijvoorbeeld hield een avond over de kracht van kwetsbaarheid. Daar komen geen duizend bezoekers op af. Maar voor haar komst konden we op het podium de stoelen neerzetten waardoor het sfeervol werd. Bij andere voorstellingen maken de banken plaats voor stoelen of worden de banken weggehaald. In dat laatste geval kunnen we meer dan 1100 bezoekers ontvangen", zegt Van der Woning. Achter het podium is afgelopen jaar ook nog gewerkt. Daar is een onderkomen gebouwd voor de artiesten en hun begeleiders. "We hadden daar een tent voor, maar nu dus een gebouw. Dat oogt professioneler. Artiesten stellen dat op prijs. Ze zijn er doorgaans al enkele uren voordat de voorstelling begint. Ik vind het ook mooi als ze even een praatje maken met de bezoekers na afloop."

Het is elk jaar een enorm karwei om een theaterseizoen te organiseren. De zestig vrijwilligers zijn het fundament onder Openluchttheater Brilmansdennen. Zonder hen zou de toegangspoort gesloten blijven. "Het vergt veel planning. Dit jaar hebben we met 26 optredens een heel ruim programma. De vrijwilligers moeten vaak paraat staan", zegt Reehuis. Mede om die reden is er voor een zomeronderbreking gekozen. Ook de vrijwilligers gaan op vakantie. "Vorig jaar hadden we in de zomervakantie wel een optreden. Het Praag's Philharmonisch Orkest speelde klassieke muziek met rock. Dat was een geslaagd optreden met bijna zevenhonderd bezoekers."

Stefan Wegdam
Meer berichten