Jeanne Keysers en Ria Demey uit België zijn op vakantie in De Lutte. "Het is een mooi en proper huisje op een prachtige locatie."
Jeanne Keysers en Ria Demey uit België zijn op vakantie in De Lutte. "Het is een mooi en proper huisje op een prachtige locatie." (Foto: )

'We zijn benieuwd naar de Dinkel'

door de VVV

Toerist aan het woord

Jeanne Keysers en Ria Demey uit België genieten van hun verblijf in De Lutte. Ze zijn voor de eerste keer hier op vakantie.

Naam: Jeanne Keysers & Ria Demey

Leeftijd: 79 en 80 jaar

Woonplaats: Antwerpen (België).

Is het de eerste keer in de gemeente Losser?
Ja, dit is voor ons de eerste keer in deze omgeving, maar we kennen wel mensen die hier al zijn geweest.

Waar verblijven jullie?
Bij de vakantiewoning Klein Wegman van de familie Spiele aan de Koopsweg op landgoed Wegman. We hebben het huisje gevonden op internet. Het is een mooi en proper huisje op een prachtige locatie nabij vele natuurgebieden, zoals landgoed Boerskotten. Van vrienden hebben wij gehoord dat het hier een prachtige omgeving is en dat snappen wij nu wel.

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?
Omdat wij heel graag fietsen. Helaas is Ria gevallen waardoor fietsen nu geen optie is. Gelukkig is hier een alternatief voor en gaan we op pad met de elektrokar. We vinden het wel heel leuk om te zien dat ze in Twente ook gebruik maken van de fietsknooppunten, volgens mij is dit in België ontstaan.

Welke uitstapjes staan op het programma?
We gaan woensdagmiddag dus met de Elektrokar (Lutterzandexpress) omdat Ria nu niet kan lopen. Daarnaast gaan we de omgeving met de auto verkennen. Ria gaat ook nog door het Arboretum Poortbulten met de rolstoel. We gaan toch nog genieten en maken er het beste van, ondanks dat Ria gevallen is.

Hoe gastvrij is de gemeente Losser?
De VVV is ons eerste bezoek, maar we gaan de streek nog verder verkennen en dan zullen we het zien. Ik denk dat onze vrienden het niet aan ons hadden aangeraden als het niet goed bevallen was. We verwachten dan ook dat we het hier heel leuk gaan hebben.

Is de omgeving waar u woont ook een aanrader voor vakantie?
Ja, voor een stadswandeling. Wij zijn van België, wij wonen aan de rand van Antwerpen. Er zijn wel parken in de buurt, maar voor de echte natuur moet je toch wat verder weg. Vandaar dat wij terecht zijn gekomen in De Lutte.

Heeft u nog een goede tip voor andere bezoekers over onze gemeente?
Nee, want we zijn gisteren net aangekomen, maar wij zijn zo goed geholpen bij de VVV dat je het beste daar eerst heen kan gaan voor informatie.

Wat moet je sowieso gedaan/bezocht hebben hier?
Dat kunnen we pas achteraf zeggen, maar we zijn heel benieuwd naar de elektrokarrit die wij gaan doen. We hebben gehoord dat het Lutterzand een heel mooi natuurgebied is. Ook zijn we benieuwd naar de Dinkel.

Zien we u nog weer terug?
Jazeker, zodra Ria weer op de fiets kan komen we nog een keer terug.

Stefan Wegdam
Meer berichten