De Dorpsloop van Loopgroep De Lutte gaat sinds vorig jaar ook door het groene buitengebied van De Lutte.
De Dorpsloop van Loopgroep De Lutte gaat sinds vorig jaar ook door het groene buitengebied van De Lutte. (Foto: Rob_Kw)

Goed loopweer voor de Dorpsloop

Door Hans Assink

Regen verfrist de deelnemers

In de voorbereiding op de Dorpsloop van Loopgroep De Lutte hadden de lopers veelal te kampen met hoge temperaturen, maar uitgerekend op de dag zelf regende het. Dat was jammer voor het publiek, maar niet voor de deelnemers. "Voor de hardlopers zelf was de regen heerlijk verfrissend na de afgelopen warme periode'', zegt Carmen Steghuis van Loopgroep De Lutte.

De Lutte - Ondanks de regen hebben ruim 350 hardlopers afgelopen zaterdag mee gedaan aan de Dorpsloop in De Lutte. Het parcours van deze loop is een mooie afwisseling van lopen door het dorp met enthousiast publiek langs de kant en lopen in de groene, bosrijke omgeving van De Lutte. "De hardlopers zijn tevreden en daar doen we het voor", zegt Carmen Steghuis. Door de regen was er wat minder publiek langs de kant van de weg dan vorig jaar, maar voor de lopers was het goed loopweer. Reacties als 'Ik heb heerlijk gelopen' en 'De natuur is altijd heerlijk fris na zo'n regenbui' konden dan ook worden opgetekend.

De keus van vorig jaar om het parcours van de Dorpsloop te veranderen - minder kilometers door het dorp en meer in het buitengebied - is een goede geweest, zo vinden lopers en organisatie.

De Bambini over 2 kilometer begon om 18.30 uur. Bij de jongens 7-9 jaar gaf de top drie (uit De Lutte) weinig op elkaar toe. Ytse de Cocq van Delwijnen won in 7.43 voor Floris Schruijer (7.43) en Lars Mulder (7.45). Bij de 10-12 zegevierde Lars van Kempen van Iphitos in 6.45. Bij de meisjes 7-9 was Yara Damink uit De Lutte in 8.08 veruit de snelste. De 10-12 werd gewonnen door Moon van Diesen uit Rossum met 7.57 voor Lynn Bouwma uit De Lutte (8.01).

De 5 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Jordy Kloet uit Doetinchem in 16.29. Rob Steegink uit Losser werd tweede in 17.22 voor Hendri Weenk uit Borculo (17.50). Met een tijd van 18.05 werd Raymond Zeeman uit Losser tweede in de 40-plus. Ronnie Wargers van Loopgroep De Lutte liep 20.28 en dat was goed voor plek twee in de 50-plus. Bij de vrouwen was Lisa Bielevelt uit Haaksbergen de snelste op de 5 kilometer in 19.24. Kim Bos uit De Lutte werd achtste in 26.25.

Op de 10 kilometer ging de winst naar Yahala Awal Aman uit Doesburg in 32.27. Gerold Hartgers uit Neuenhaus werd tweede in 32.52 voor nummer drie Rick Heutink uit Doetinchem (33.27). Roel Tijdhof uit Losser finishte in 39.22 en dat leverde plek zeven op. Henri Mulder uit Losser zette 43.56 neer en werd hiermee vijfde in de 50-plus.

Bij de vrouwen was Ingrid Prigge ongenaakbaar op de 10 kilometer. De Bornse won in een tijd van 39.59. Annemiek Klein uit Nieuwleusen werd tweede in 44.18 voor Susan Siemerink uit Oldenzaal in 45.03. Jorieke Bodde uit De Lutte eindigde als zesde in 51.53.

De organisatie hield een supportersactie om langs de route vlaggetjes en ballonnen op te hangen in de kleuren blauw en wit, de kleuren van Loopgroep De Lutte.

Hans Assink
Meer berichten