Een elektrokar is zeer geschikt voor mensen die wat van de natuur willen zien. Zoals Dini en Diane Slottje.
Een elektrokar is zeer geschikt voor mensen die wat van de natuur willen zien. Zoals Dini en Diane Slottje. (Foto: )

'We hebben gekozen voor Tour du Lutte'

door de VVV

Toerist aan het woord

Diane Slottje en moeder Dini zijn deelnemers van de Landgoederentour. Ze zijn met Tour De Lutte mee geweest. In deze rubriek Toerist aan het woord vertellen ze iets over hun indrukken in deze streek. Toerist aan het woord is een rubriek in de zomermaanden van deze krant in samenwerking met de VVV.

Naam: Diane Slottje en moeder Dini.

Woonplaats: Enschede

Eerste keer in Losser?

Nee, we zijn wel eerder in de gemeente Losser geweest. Als kind ging ik vaak naar het Lutterzand, dat was altijd een belevenis.

Waar verblijven jullie

Wij zijn niet op vakantie. Mijn moeder verblijft in een zorgcentrum en ik wil mijn moeder een leuke dag bezorgen, zo kwam ik op het idee om met de elektrokar mee te gaan. Moeder heeft een rollator en deze kan gewoon mee in de elektrokar. Dus dat is erg fijn. Vandaag hebben we gekozen voor Tour de Lutte deze gaat door de Elfterheurne en de Roorderheurne. Onder leiding van een gids krijg je de mooiste plekjes van de omgeving te zien. Echt een aanrader.

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?

Het is dichtbij, voor kleine uitstapjes voor mijn moeder. Dit is een mooie gelegenheid om te genieten van de omgeving en het mooie weer.

Welke uitstapjes staan op het programma?

Moeder gaat ook wel eens naar een hotel in Amstelveen. Voor nu hebben we hier niet meer uitstapjes op de planning staan, maar in de toekomst zeker.

Hoe gastvrij is Losser?

De mensen hier zijn erg gastvrij en gemoedelijk je hebt snel contact om een praatje te maken. In een grote stad heb je dat niet

Is de omgeving waar u woont ook een aanrader voor een vakantie?

Het buitengebied van Enschede is mooi, de binnenstad leuk om te winkelen ook heeft Enschede een mooie synagoge.

Heeft u nog een goede tip voor andere bezoekers?

De mensen zijn gastvrij en dit uitstapje met de elektrokar is zeer geschikt voor mensen die wat van de natuur willen zien en zelf niet meer langs smalle paadjes kunnen wandelen en fietsen. Alles wat je wilt weten over wat er te doen is in Losser en omgeving kunnen ze bij de VVV vertellen. Ook welke wandel- en fietsroutes aan te raden zijn kunnen ze je bij de VVV vertellen.

Zien we u nog weer terug?
We komen vast en zeker nog een keer terug. Misschien om de Lutterzandexpress elektrokar rit te doen, want daar kan ook een rolstoel mee.

Stefan Wegdam
Meer berichten