In De Lutte worden dit weekend de Hellehondsdagen gevierd, met uitgebreide braderie en Hellehondsfietstocht.
In De Lutte worden dit weekend de Hellehondsdagen gevierd, met uitgebreide braderie en Hellehondsfietstocht. (Foto: Debby Kok-Koehorst)

Agenda

Dinsdag
2 juli

18.45 Excursie over het Springendal met als thema prehistorie. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl/bekenspringendal.

Woensdag
3 juli

13.30 Lutterzandexpress vertrekt vanaf paviljoen 't Lutterzand in De Lutte. Reseveren via 0541 551386.

14.30 Dansmiddag voor 55-plussers bij dans- en partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal. Gratis entree

15.00 SuperSpetters open waterclinic bij Outdoor Challenge Park, speciaal voor kinderen die hun SuperSpetters zwemdiploma hebben gehaald en die willen weten hoe het is om te zwemmen in open water. Aanmelden via recreatief@vondersweijde.nl.


18.30 Meditatieve wandeling vanaf het Stift in Weerselo met als thema 'licht-voetig'. Aanmelden via vangalenmarjan@gmail.com.

Donderdag
4 juli

13.30 Taxatie van oude boeken, bijbels, atlassen, brieven, prenten en dergelijke door Arie Molendijk in hotel de Grote Zwaan in De Lutte.

Vrijdag
5 juli

16.30 Zomerfestival Denekamp gaat van start op het terrein achter Wubbenhof. Met vrijdag de vrijmiboba en muziek van Dune, Bende van Ellende en Atmozfears (10 euro), zaterdag beachvolleybal en touwtrekken en 's avonds muziek van Beethoven, de Buisclub, beachparty en silent disco (10 euro). Zondag is er een fietstocht, wandeltocht, beachtennis, kinderdorp, piratenbattle, Jan & Anny en de Denekamper Spatzen (gratis).


17.00 Kermix gaat van start op het evenemententerrein aan de Grotestraat in Rossum. Met veiling op vrijdag, zaterdag Plork en de Aannemers en zondag de Rooje Cross.

17.30 Hellehondsdagen in De Lutte gaan van start met beachgames en een MTB-wedstrijd en 's avonds Hoch die Hände, Wochenende! Zaterdag een kinderprogramma, waar schijt de koe?, beachgames en dorpsloop en 's avonds De Hel geet Los. Zondag heel veel te doen met kofferbakverkoop, kleedjesmarkt, proef & geniet, demonstraties, veiling, levende standbeelden, De Lutte Bakt en nog veel meer.

18.15 Discozwemmen in zwembad Vondersweijde in Oldenzaal. De dj maakt er een groot discofeest van met als thema hawaï.

Zaterdag
6 juli

8.30 Weerselose Markt is weer geopend voor een heleboel koopjes.

10.00 Open dag van Brandweer Twente in de brandweerkazerne aan de Reutumerweg 6 in Tubbergen.

10.00 Dorpsfeest in Overdinkel met muziek, braderie, kermis, rommelmarkt en kinderactiviteiten. Zaterdag én zondag. Zaterdagavond muziek van the Soultrain.

13.00 Fields of Joy Festival op het Hulsbeek in Oldenzaal. Véél artiesten en activiteiten in zes area's. Op de bühne onder anderen Bökkers, Bonnie st. Claire, Isis, Rudeboy, Golden Earring en de Dijk. Kaarten kosten 42,50 euro.

13.30 Smokkeltour gaat van start bij het Trefhuus in Overdinkel. Reserveren via 0541 551386.

17.30 Dorpsloop in De Lutte met de Hellehondsdagen als start en finish. Hardlopers kunnen meedoen aan de 2 (jeugd), 5 en 10 kilometer.


19.30 Jubileumsconcert concertvereniging Sempre Crescendo in openluchttheater Brilmansdennen: Sempre & Friends. De entree is 7,50 euro.


21.30 Sterrenkijkavond in Cosmos sterrenwacht in Lattrop met lezing en bezoek aan het planetarium en het observatorium.

Zondag
7 juli

9.00 Mountainbiketocht vanaf het terrein van de Rossumse Kermix (Grotestraat 58) met routes van 30 en 55 kilometer.

9.00 Hellehondsfietstocht vanaf de VVV in De Lutte, als onderdeel van de Hellehondsdagen. Meedoen kost 5 euro.

9.00 Mountainbiketocht vanaf het Kermixterrein aan de Grotestraat 58 in Rossum. Er zijn routes van 30 en 55 kilometer.

10.00 Fietstocht van het IVN Oldenzaal-Losser van zo'n 16 kilometer met onderweg allerlei informatie over de natuur. Starten kan tussen 10.00 tot 14.00 uur bij paviljoen 't Lutterzand (knooppunt 61).

10.00 No Guts, No glory in café 't Peuleke in Rossum, voor mensen met een handicap die een uitdaging zoeken. Aanmelden via gemakkelijkweg.com.

10.00 Vlinderexcursie van 't Landkaartje door het Roderveld. Starten bij het Everloo. Aanmelden kan via marianne@hetlandkaartje.com.

11.00 Scharrelkids-doedag in arboretum Poortbulten in De Lutte met als thema de zomer. Aanmelden (verplicht) via scharrelkids.ivnoldenzaallosser@gmail.com.

13.00 Super zonnige zondag in Cosmos sterrenwacht met de zon als thema. Maak een foto van de zon, er zijn lezingen en je mag de zon bekijken door de speciale telescoop.

13.30 Museum Huize Keizer in Denekamp houdt de zondagse openstelling. De entree is gratis.

Maandag
8 juli

13.30 MantelzorgCafé in boerderij Stakenboer in Berghuizen, voor iedereen die met zorg te maken heeft.

19.30 Concert van Big Band Losser in de muziekkoepel in Overdinkel. Entree gratis.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's De Lutte-Losser en Ootmarsum-Dinkelland. Lezers leveren aan via

noordoosttwente.nl/ nieuwedinkellander.nl

Debby Kok-Koehorst
Meer berichten