Het moet weer net zo gezellig worden als vorig jaar in het festivalweekend in Losser. Foto: Huisman Producties.
Het moet weer net zo gezellig worden als vorig jaar in het festivalweekend in Losser. Foto: Huisman Producties. (Foto: )

'Zomer begint hier met leuk festival'

door Stefan Wegdam

Drie gezellige dagen bij 't Raedthuys

Het moeten drie drukke en gezellige dagen worden in het centrum van Losser. Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli is er een festivalweekend bij 't Raedthuys aan de Sint Maartenstraat. "We doen dit voor de tweede keer. Vorig jaar zijn we hiermee begonnen. Het is goed bevallen. Daarom organiseren we dit opnieuw", zegt uitbater Pim Naafs.

LOSSER - Het festivalweekend is volgens hem een mooie opening van het zomerseizoen. "De zomer in Losser begint met dit leuke festival en eindigt eind augustus met het Bruegheliaans Festijn. We horen nog wel eens dat in Losser niet zoveel georganiseerd wordt. Daar doen we dus iets aan", zegt Naafs. Vorig jaar was er een Mallorca-weekend in Losser. Daar was veel animo voor. "Het idee kwam van de jongerencarnavalsvereniging in Losser. Ik zag het wel zitten. Wij zijn hier ook de residentie van de Gaffel Aöskes. Ook toen was het aan het begin van de zomer." Nu is er een weekend gekozen waarin er geen concurrentie is van andere festivals. "Bij Bruins is het een week later en de Zwarte Cross is twee weken later. We moesten goed kijken naar een geschikt weekend. Overal worden festivals gehouden." Het Festivalweekend in Losser begint op vrijdag 5 juli met een '90's festival.' Naafs verwacht dan wat meer dertigers op het terras en de straat voor zijn etablissement. "Deze avond is voor het iets oudere publiek. De dag daarop zullen meer jongeren komen", verwacht hij. DJ Sander Scheperman en Lars laten de grote hits van de jaren 90 voorbij komen. "Daar horen zeker de happy hardcore deuntjes bij. Ook hebben we een cocktailbar op ons terras staan." Deze muziekavond begint om 20.00 uur. De entree is gratis. "Op alle drie dagen heffen we geen entree. Dus ook op zaterdag en zondag niet." Op zaterdag 6 juli is de zogeheten Mega Mallorca Party. "Die organiseren wij in samenwerking met Jongerencarnaval Losser. De hele straat zal er net zoals het Megapark op Mallorca uitzien. Ook kunnen bezoekers de zogeheten biertorens bestellen. Deejay Sander Scheperman zorgt voor de Duitstalige Mallorcahits. De afsluiting zal fantastisch zijn met de bende van ellende." Ook deze muziekavond begint om 20.00 uur. Op zondag 7 juli klinkt de muziek minder luid. Dan kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen. "We houden in samenwerking met de drie brouwerijen uit de gemeente Losser een speciaalbierfestival. Dat zijn brouwerij Hanneker, Losser Gruitrecht en brouwerij de Smokkelaar. Er komen acht brouwerijen met een stand in de straat te staan. Bezoekers kunnen dus diverse speciaalbieren proeven." Een barbecue ontbreekt evenmin. Er is bovendien livemuziek op het podium. Het speciaalbierfestival is van 13.00 uur tot 19.00 uur. "Maar uiteraard is de avond dan nog niet voorbij. Ik verwacht drie drukke en gezellige dagen. Een mooi begin van de zomerperiode."

Stefan Wegdam
Meer berichten