Margreet Stoel (59) en Toon Rombouts (70) uit Hoedekenskerke genieten van hun vakantie in deze streek. .
Margreet Stoel (59) en Toon Rombouts (70) uit Hoedekenskerke genieten van hun vakantie in deze streek. . (Foto: )

Trouwe toeristen genieten in Losser

door de VVV

Toerist aan het woord

Deze week in de rubriek Toerist aan het Woord Margreet Stoel en Toon Rombouts. Ze zijn al regelmatig in Losser op bezoek geweest.

Margreet Stoel (59) en Toon Rombouts (70) uit Hoedekenskerke.

Is het jullie eerste keer in de gemeente Losser?

Nee, wij zijn hier al vele malen geweest. Dit is ons negende jaar, en af en toe komen we hier zelfs 2 keer per jaar. Maar voornamelijk in mei en juni.

Waar verblijven jullie?

We zitten 3 weken bij Vakantiewoning Dinkelzicht. Het huisje heet 'De ijsvogel'. We hebben de echte ijsvogel dit keer nog niet gespot, maar we zijn ook nog maar net aangekomen. Vorige keren hebben we hem wel eens voorbij zien vliegen. Het is een prachtig rustige omgeven aan de rivier de Dinkel.

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?

De omgeving hier is schitterend. Er is zo veel rust en ruimte, en het is lekker wandelen en fietsen in de bossen. Ook is het altijd weer heerlijk thuiskomen bij de leuke verhuurders van Dinkelzicht. Daarnaast is het de mentaliteit van de mensen die hier wonen wat ons zo aantrekt.

Welke uitstapjes staan op het programma?

We willen nog naar de dierentuin in Nordhorn, daar zijn we nog nooit geweest. Eventueel nog naar Bad Bentheim en gewoon lekker fietsen in de omgeving.

Hoe gastvrij vinden jullie de gemeente Losser?

Heel gastvrij, anders komen we niet terug. Het is niet alleen de prachtige omgeving, maar ook de mensen die hier wonen. Als wij op ons plat Zeelands praten dan reageert iedereen gewoon in het Twents.

Is de omgeving waar u zelf woont ook een aanrader voor een vakantie?

Zonder meer. Vooral in de zomer trekt het mensen die naar het strand willen. Ook is er een leuk stoomtreintje die van Goes naar Borsele loop. Of soms vinden mensen de 60 meter diepe tunnel onder de Westerschelde al bijzonder.

Heeft u nog een goede tip voor andere bezoekers over onze gemeente?

Hetzelfde doen als wij doen, gewoon genieten. En uiteraard mag je het Lutterzand niet overslaan.

Wat moet je sowieso gedaan/bezocht hebben hier?

Zoals net gezegd, het Lutterzand. Maar daarnaast is de nieuwe brouwerij in Ootmarsum ook een leuk uitje. Of een fietstocht naar het Singraven. En als het een dag regent is het technisch museum in Enschede ook een goed optie.
 

Zijn we jullie nog weer terug?

Uiteraard!

Stefan Wegdam
Meer berichten