De Driland Bigband speelt dinsdag klassieke swing in de muziekkoepel in Overdinkel.
De Driland Bigband speelt dinsdag klassieke swing in de muziekkoepel in Overdinkel. (Foto: Foto: )

Agenda

Dinsdag
11 juni

18.45 Excursie op het Springendal met als thema orchideeën. Aanmelden via staatsbosbheer.nl/orchideenspringendal.

17.45 Wandelvierdaagse Oldenzaal gaat van start.

Woensdag
12 juni

18.30 Avondvierdaagse Losser gaat van start op het Raadhuisplein. Er zijn routes van 7,5, 15 en 20 kilometer.

19.30 Concert van Bigband Driland in de muziekkoepel in Overdinkel. De Duitse en Nederlandse muzikanten spelen klassieke swingnummers. De entree is gratis.

Donderdag
13 juni

14.00 Excursie in natuurgebied de Bergvennen met een gids van Landschap Overijssel. Starten bij camping de Bergvennen. Meedoen kost 5 euro (kinderen 2,50 euro).

Vrijdag
14 juni

10.00 Fietstocht naar Bad Bentheim onder leiding van een ervaren Nederlandse gids. Ook de oude steengroeves, het kuuroord en de bossen zijn opgenomen in de route. Meedoen kost 15 euro. Aanmelden bij de VVV via 0541 551160.
11.30 Inloopochtend bij de Kiekerskaamp aan de Denekamperdijk 46, speciaal voor mensen die op zoek zijn naar meer sociale contacten. Er is ook een gratis lunch.
14.15 Nationale Buitenspeeldag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar bij Boerderij Stakenboer in Berghuizen en Paal 12 aan de Vondellaan 12 in Oldenzaal en op het schoolplein in Rossum.
18.15 Discozwemmen in zwembad Vondersweijde in Oldenzaal, compleet met echt dj en discolampen.

Zaterdag
15 juni

8.30 Zomerfeesten Berghuizen worden gevierd tot en met maandagavond op sportpark 't Venterinck.


9.00 Schaapscheren in Tierpark Nordhorn met daarbij demonstraties spinnen en breien en een marktkraam met speciale producten.


10.00 Open dag Fatih Moskee aan de Berkstraat 97 in Oldenzaal met kermes, rondleidingen en info.


13.30 Smokkeltour in de kleurrijke elektrokar vanaf het Trefhuus in Overdinkel. Onderweg horen de deelnemers anekdotes over het smokkelverleden. Aanmelden via 0541 551160.


18.00 Soundgardens is een nieuw muziekfestival in Denekamp met live muziek in particuliere tuinen. De entree is gratis.


20.00 Openluchtconcert St. Plechelmusharmonie in het openluchttheater bij de blokhut in De Lutte. Helemaal in Italiaanse sfeer met drankjes, hapjes en natuurlijk Italiaanse klassiekers als Volare en Azzuro.


20.00 Concert van de Nederpop All Stars met als speciale gast Eric Mesie (Toontje Lager) in openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Kaarten zijn te bestellen via openluchttheaterbrilmansdennen.nl.

Zondag
16 juni

5.00 Meditatieve wandeling op de Kuiperberg in Ootmarsum, geleid door Karel Tijhuis. Aanmelden via secretariaat@lumenchristi.nl.


10.00 Open dag van de Fatih Moskee in Oldenzaal.


10.00 Oldtimershow rondom nostalgische steenfabriek de Werklust in Losser. Verwacht veel trekkers, auto's, vrachtwagens, motors, brommers, solexen en stationaire motoren, een onderdelenmarkt, ambachten en een kijkje in de fabriek. Entree is 5 euro.

10.00 Streekboekenmarkt op het kerkplein in Ootmarsum. Veel streekboeken met de nadruk op de Twentse literatuur.

11.00 Waterspektakel van IVN Oldenzaal-Losser in arboretum Poortbulten in De Lutte. Kinderen gaan op onderwatersafari met schepnetten, onderwaterkijkers en microscopen. De entree is gratis.


13.30 Zondagse openstelling museum Huize Keizer in Denekamp. Zowel het huis als de kunstexpositie zijn gratis te bezoeken.

14.30 Concert van koor JoyFul op Erve Kraesgenberg in Losser. De entree is gratis.

Maandag
17 juni

10.00 Inloop voor mensen met vragen over het openbaar vervoer, te bezoeken in 't Lossers Hoes.

13.30 MantelzorgCafé in Paal 12 aan de Vondellaan 12 in Oldenzaal. Ontspanning en ontmoeting voor iedereen die met mantelzorg te maken heeft.

19.00 Netwerkcafé voor starters en zzp'ers, bij bedrijf Cube aan het Plechelmusplein 5 in Oldenzaal. Aanmelden via rozgroep.nl/oldenzaal.

Dinsdag
18 juni

14.00 Inloopspreekuur voor senioren met vragen over het OV, te bezoeken in het Michgoriushuis in Oldenzaal.

18.45 Excursie langs de bronnen en beken van het Springendal. Aanmelden kan via staatsbosbeheer.nl/bekenspringendal.

19.30 Lezing van auteur Nicolet Steemers in Bibliotheek Oldenzaal, mét interactief moordverhaal. Aanmelden via bibliotheekoldenzaal.nl of bij de klantenservice.

19.30 Lezing over reuma en vermoeidheid door Reumavereniging Oldenzaal, Losser, Dinkelland in café de Boom in Oldenzaal.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's De Lutte-Losser en Ootmarsum-Dinkelland. Lezers leveren aan via

noordoosttwente.nl/nieuwedinkellander.nl

Debby Kok-Koehorst
Meer berichten