Voorzitter Marco Elferink wil een kunstgrasveld laten aanleggen voor zijn hockeyclub. Maar er is nog ruim 90.000 euro nodig.
Voorzitter Marco Elferink wil een kunstgrasveld laten aanleggen voor zijn hockeyclub. Maar er is nog ruim 90.000 euro nodig. (Foto: )

Hockeyers snakken naar kunstgras

door Stefan Wegdam

Losser zoekt geldschieters

Hockeyclub Losser heeft nog ruim 90.000 euro nodig voor de realisatie van een kunstgrasveld. Het nieuwe veld is bittere noodzaak voor de jonge vereniging. Zonder een kunstgrasveld is de hockeyvereniging ten dode opgeschreven.

LOSSER - De club hoopt nu dat bedrijven en particulieren de knip gaan trekken. Als tegenprestatie verschijnen de namen van de geldschieters op een groot bord bij de entree. Hockeyclub Losser wil het kunstgrasveld in het najaar laten aanleggen. Het is momenteel een spannende tijd voor de vereniging van voorzitter Marco Elferink. Er is animo voor hockey in Losser. Vier jaar geleden werd de vereniging opgericht. "We hebben nu 140 leden. De teams doen ook mee aan de competitie. Maar we kunnen niet op het huidige veld blijven spelen. We hockeyen nu op de gras. Daarvoor hebben we dispensatie gekregen van de bond. Maar we kunnen niet op dat veld blijven spelen", zegt Elferink.

Bijna nergens wordt nog hockey op natuurgras gespeeld. Clubs hebben in de afgelopen decennia kunstgrasvelden en zogeheten watervelden laten aanleggen. De bond eist ook dat competitiewedstrijden op die ondergrond worden gespeeld. Maar hockeyclub Losser had bij de oprichting vier jaar geleden niet meteen ruim 360.000 euro in kas. Zoveel kost de aanleg van een kunstgrasveld. Ook was het aanvankelijk onduidelijk waar hockeyclub Losser zou gaan spelen. De vereniging wilde een eigen veld vlakbij de voetbalclubs in Losser, maar dat ging niet door. Bij sportclub Overdinkel op sportpark 't Wilpelo was wel plek. "Daar spelen we op het achterste veld aan de linkerkant van de ingang", zegt Elferink. De preses van hockeyclub Losser was blij met de helpende hand van sportclub Overdinkel. Het eerste probleem was opgelost: er was een veld waarop competitiewedstrijden gespeeld konden worden. Maar nu moet de volgende stap worden gezet. De bond eist immers kunstgras of een waterveld. "Dat willen wij als vereniging ook. We kunnen niet op natuurgras blijven spelen. Dan gaan de spelers massaal weg naar clubs met betere faciliteiten." De clubleiding heeft berekend dat een kunstgrasveld ruim 360.000 euro kost. Het leeuwendeel van dat bedrag is al binnen. "Dankzij subsidies en een lening zijn we al heel ver. Maar we moeten nog ruim 90.000 euro bij elkaar zien te krijgen. Dan kunnen we beginnen met de aanleg van het veld met verlichting." Het ontbrekende bedrag zal er moeten komen. Anders wordt de club opgedoekt. "Zonder kunstgrasveld geen hockeyclub", zegt Elferink. De clubleiding hoopt nog op subsidies en de inbreng van sponsoren. "Bedrijven en particulieren kunnen een deel van het veld sponsoren. Op een groot bord bij de entree zullen de namen minimaal vijftien jaar zichtbaar zijn. Net zoals dat bij Bully in Oldenzaal gebeurt. Daar staat ook een groot bord bij de ingang."

Stefan Wegdam
Meer berichten