Zaterdag op het Hulsbeek in Oldenzaal:  De Zwiep Trek MTB Cup.
Zaterdag op het Hulsbeek in Oldenzaal: De Zwiep Trek MTB Cup. (Foto: )

Agenda

Woensdag
8 mei

9.30 Uitleg over vaccinatie Marie José Sprakel, jeugdarts bij het consultatiebureau, geeft uitleg over kinderziektes en vaccinaties. Dat doet ze in de bibliotheek in Losser. Sprakel gaat in gesprek met ouders en informeert over de actuele ontwikkelingen in de regio.

14.00 Filmhuis Losser In het Filmhuis in Losser is Bankier van het verzet te zien. Plaats van handeling is Erve Kraesgenberg.

19.30 Collegetour met non Het Huis van Spiritualiteit presenteert in Denekamp een collegetour met 'de hipste non van Nederland'. We hebben het dan over Holkje van der Veer. Ze is dominicanes, agoge, theologe en auteur van 'Verlangen als antwoord' en 'Veerkracht'. Ze komt naar Huize Elisabeth aan de Gravenallee 11 in Denekamp.

Donderdag
9 mei

10.00 Voorjaarsmarkt In de binnentuin van Oldenhove/Maartens-Stede in Losser wordt een voorjaarsmarkt gehouden. Er van alles op het gebied van groen, loterij, sieraden en eigen gemaakte artikelen.

20.00 Filmhuis Denekamp Filmhuis Denekamp draait in het Kulturhus BlacKkKlansman. Het is nieuwe komedie van Spike Lee, waarin een zwarte agent weet te infiltreren bij de Klu Klux Klan.

Vrijdag
10 mei

18.15 Discozwemmen Tijdens de discoavonden in Vondersweijde wordt het zwembad omgetoverd tot een echte disco waar je eindeloos met je vriendjes en vriendinnetjes kunt vermaken. Er is een echte dj.

19.00 Alles over GIMP Tijdens het HCC!twente-café wordt een workshop GIMP (1) gehouden. GIMP is de gratis open-source evenknie van Photoshop. De laatste versie van GIMP is versie 2.10.10. Zorg dat je dat op je computer hebt staan (download via gimp.org). Iedereen is welkom in het Lossers Hoes.

Zaterdag
11 mei

9.00 Zwiep Trek MTB Cup De Zwiep Trek MTB Cup. Onder die naam vinden op zaterdag 11 en zondag 12 mei mountainbikewedstrijden plaats op Het Hulsbeek in Oldenzaal. Op zaterdag vinden jeugdwedstrijden plaats waar 250 kinderen tegen elkaar mountainbiken in hun eigen leeftijdsklasse. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Op zondag is een landelijke mountainbikewedstrijd waar mountainbikers tegen elkaar strijden in hun eigen leeftijdsklasse. De dag start met een funklasse waar iedere mountainbiker aan mee kan doen. Rond een 13.00 uur komen de professionals in actie.

10.00-16.00 Molendagen Onder het motto 'Ontmoet de molenaar' zetten de molenaars van de Molenstichting Lattrop Tilligte de deuren van hun molens open. Dat doen ze in het kader van de nationale molendagen. Zaterdagochtend beginnen de molenaars rond 10.00 uur met het draai- en maalvaardig maken van de molens. Van de vier windmolens in Lattrop, Tilligte en twee in Denekamp worden eerst de assen gesmeerd, wordt de kap op de wind gekruid, worden de zeilen voorgelegd en worden de wieken met vlaggetjes versierd. Als dit alles klaar is kan er, door de vang te lichten gedraaid worden. Bij watermolen Singraven worden tegen 10.00 uur de schuiven van de waterloop losgetrokken en daarmee de werktuigen in werking gezet.


11.00-19.00 Smartlappenfestival De Stichting Smartlappenfestival Oldenzaal houdt in samenwerking met het Meezingkoor Goed Gemutst het derde Oldenzaalse smartlappenfestival. Circa 28 koren, met in totaal honderd zangers en zangeressen treden op vijftien locaties verspreid over de binnenstad van Oldenzaal op. De dag wordt afgesloten op een groot podium.

15.00 Wandeltocht en kindertrail Iphitos De Losserse atletiekvereniging Iphitos houdt de Twentse Smokkel Trail. Deze loop gaat over grotendeels onverhard terrein over oude smokkelpaden op de grens tussen Nederland en Duitsland. Men kan de routes van 14 of 26 kilometer ook weer als wandeltocht lopen. Voor de kinderen staat er een 2,8 kilometer lange kindertrail op het programma.

20.00 Voorjaarsconcert Muziekvereniging Crescendo houdt een voorjaarsconcert met als thema Sound of the sixties en seventies in de Vereniging aan de Hoofdstraat 147 in Overdinkel.

Zondag
12 mei

11.00 Leren over de natuur Het thema van de Scharrelkids-doedag in het Arboretum Poortbulten in De Lutte is de lente. De organisatie is in handen van IVN Oldenzaal-Losser. Er is onder meer een speurtocht naar eetbare wilde planten. De dag is voor kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar in gezelschap van ouders, verzorgers. Van 11.00 tot 12.30 uur kan er begonnen worden met de activiteiten.

Dinsdag
14 mei

18.45 Wandelen langs bronnen en beken Het Springendal staat bekend om haar kabbelende beekjes met glashelder water en romantische bronvijvers. Wie dat in het echt wil zien, kan meedoen aan een wandeling vanaf Hoeve Springendal. Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/bekenspringendal of i.vanderlinde@staatsbosbeheer.nl.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser.

Lezers leveren aan via
noordoosttwente.nl of
nieuwedinkellander.nl

Peter Koehorst
Meer berichten