Koningsdag wordt bij ons in de regio natuurlijk weer flink gevierd. Foto's: Debby Kok-Koehorst
Koningsdag wordt bij ons in de regio natuurlijk weer flink gevierd. Foto's: Debby Kok-Koehorst (Foto: Debby Koehorst)

Agenda

Woensdag
24 april

10.00-16.00 OKids OKids zorgt dat niemand zich hoeft te vervelen: ''Kinderen komen aan in de digitale wereld van sprookjesland en helpen Roodkapje en verschillende andere sprookjesfiguren, onder wie Zen, die kinderen bij OKids in de voorjaarsvakantie al leerden kennen'', zo laat een woordvoerder van OKids weten. Dit avontuur vindt plaats in de gymzaal van het Twents Carmel College aan de kruising van de Titus Brandsmastraat en Lyceumstraat 36 in Oldenzaal. Meedoen kost 1 euro per kind (van 4 tot 12 jaar).

Donderdag
25 april

19.30 Alzheimer Café In het Alzheimer Café regio Oldenzaal wordt een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema 'hoe blijf je fit?' De invloed van bewegen en voeding'. Ook is er aandacht voor energie- en eiwitrijke voeding. Rianne Hulst (bewegingsagoog), Karin Kramer (fysiotherapeut) en Heleen Landsheer (diëtist) van Maartje Behandeling zijn de sprekers tijdens deze avond. Plaats van handeling is het Michgoriushuis in Oldenzaal. De toegang is.

Vrijdag
26 april

20.00 Koningsfeest Denekamp viert drie dagen feest tijdens het Koningsfeest. Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april worden er weer duizenden bezoekers verwacht die deze keer een heel bijzonder feest meemaken. Waarom? Het Koningsfeest vierde afgelopen jaar namelijk een zilveren jubileum waardoor de organisatie ''op zoek gaat naar goud!'', zoals ze het zelf zeggen.

20.00 Maxima's Night Out Maxima's Night Out 2019. Dat is rock, swing en zing het koningsweekend in en wel in het centrum van Oldenzaal.

22.00-2.00 Kingsnight Bij Eetcafé 't Raedthuys in Losser vindt een Kingsnight plaats, een, gezellige avond en nacht met dj Benn. De entree is gratis.

Zaterdag
27 april

8.00 Koningsdag Vandaag wordt in het centrum van Oldenzaal een uitgebreide Oranjemarkt gehouden. Er zijn tal van activiteiten zoals een boekenmarkt, kinderrommelmarkt, hindernisbaan en eetkraampjes.

9.00-12.00 Beachtoernooi SV De Lutte houdt op het eigen beachveld van SV De Lutte een beachtoernooi voor de Lutter jeugd in de leeftijdscategorie van 9 tot en met 15 jaar.

9.30 Lattrop viert feest Koningsdag in Lattrop begint uur met klootschieten. ''En natuurlijk mag de fietstocht niet ontbreken'', aldus de VVV. ''De hele dag is er muziek.''

9.30-12.30 Koningsdag in Losser De dag in Losser begint om 9.30 uur met de ontvangst van de gedecoreerden in 't Lossers Hoes. Een half uur later is de aubade door muziekvereniging Excelsior. Om 10.20 uur is de start van de diverse kinderspelen op en rond het Raadhuisplein.

9.45 Puzzeltocht in Weerselo Het Oranje Comité Weerselo heeft een gevarieerd programma dat begint om 9.45 uur. Om 13.30 uur is er een fotofietspuzzeltocht vanaf het schoolplein en om 13.30 uur begint het klootschieten. Het schoolplein is dit jaar vanaf 14.00 uur het centrale plein van de activiteiten.

11.00 Ootmarsum speelt Er is een gevarieerd programma voor jong en oud op koningsdag in het centrum van Ootmarsum. Harmonie Caecilia treedt op vanaf 11.00 uur op het Kerkplein. Dat doen ze tot 12.30 uur. Van 12.30 tot 16.00 uur is er een sport- en spelmiddag voor jeugd tot en met 12 jaar.

12.00 Kingsland Festival Kingsland is het grootste dancefestival van Nederland waarbij de bezoekers de verjaardag van de koning vieren met de bekendste dj's van dit moment, uiteraard volledig gehuld in oranje. En dat doen ze in Het Hulsbeek.

12.00-16.00 Kofferbakverkoop Op de camperplaats Skop'n boer aan de Schaapskooiweg in Overdinkel vindt een kofferbakverkoop plaats.

20.00-3.00 Hollandse avond Bij Eetcafé 't Raedthuys vindt een Hollandse avond plaats met veel muziek. welke zanger komt optreden houden ze nog even geheim. De entree is gratis.

Zondag
28 april

11.00 Spiritueel café Herinneringen uit een vorig leven en hoe deze kunnen zorgen voor blokkades in het leven van nu? Op deze vraag geeft Sawitri Haarnack antwoord tijdens een lezing bij het Spiritueel Café bij Stadscafé Moatman in Oldenzaal.

13.00 Wandel je ook mee voor KWF? Wie loopt er mee tijdens de KWF lentewandeltocht? Er gestart worden tussen 13.00 en 15.00 uur voor een route van 2, 5 of 10 kilometer. Inschrijving is niet nodig. Deze wandelroutes starten en finishen bij camping de Witte Berg in Oud Ootmarsum en gaan langs de bronnen door het Springendal. De kosten vanaf 12 jaar bedragen 5 euro per deelnemer. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Samenloop voor Hoop actie KWF Lentewandeltocht.

13.30 Volksmuziekmiddag in De Vereeninig Café Zalencentrum De Vereeniging in De Lutte presenteert een volksmuziekmiddag. Bezoekers kunnen dan volop genieten van gezellige muziek van verschillende muziekgroepen en er kan gedanst worden. Gerrit Gorkink, Marcel Spitshuis en zanger Dick brengen een breed scala aan volksmuziek ten gehore met Tiroler klanken, Duitse schlagers, Amerikaanse country en Nederlandstalige liedjes. De entree is 4 euro.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser.

Lezers leveren aan via
noordoosttwente.nl of
nieuwedinkellander.nl

Peter Koehorst
Meer berichten