Kinderen in actie op het veld van AJC'96 tijdens een clinic voor Koningsdag. De clinic was vrijdag. Foto: Jos Wekking.
Kinderen in actie op het veld van AJC'96 tijdens een clinic voor Koningsdag. De clinic was vrijdag. Foto: Jos Wekking. (Foto: )

Voetbalvertier voor kinderen bij AJC'96

AJC'96 biedt kinderen in het voorjaar vertier. Op drie vrijdagavonden kunnen zij zich vermaken met allerlei voetbalactiviteiten. De eerstvolgende avond van het voetbalfestijn is komende vrijdag 19 april.

LOSSER - Woordvoerder Marcel Jonker van AJC'96 rekent weer op enkele tientallen kinderen op sportpark Hannekerveld. "Dit is de tweede avond. De eerste was een maand geleden. In mei volgt er nog een avond. De derde en laatste keer is op 24 mei. Dat is misschien de dag voor het kampioenschap van het eerste elftal", zegt Jonker. De hoofdmacht van AJC'96 timmert dit seizoen aan de weg. De ploeg van trainer Erik Hellegers is met PW in een felle strijd om het kampioenschap verwikkeld. De fusieclub uit Losser hoopt naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal te promoveren. Maar op Hannekerveld is de blik niet alleen op de hoofdmacht gericht. Voor kinderen worden ook activiteiten op poten gezet. "Dat doen we continu. We hebben bijvoorbeeld ook een clinic voor Koningsdag. Trainers van onze vereniging begeleiden de schoolkinderen." De komende kinderactiviteit op vrijdagavond is iets anders. Onder de titel 'voetbalfestijn' worden er drie avonden met voetbalvermaak georganiseerd. "Dat doen we niet voor de eerste keer. Vorig jaar hadden we dit ook in het voorjaar", zegt Jonker. Op het voetbalfestijn zijn alle kinderen welkom. Zowel leden als niet-leden mogen meedoen. "We zien kinderen die lid bij ons of bij Losser zijn, maar ook niet-leden. De vorige keer deed er zelfs iemand van drie jaar mee. De avond bestaat uit een circuit met verschillende oefeningen. Meerdere trainers zorgen voor de begeleiding. Het is mooi dat veel mensen de schouders eronder willen zetten om dit te organiseren", zegt Jonker. De organisatie vraagt de ouders van de kinderen zich aan te melden. Zodoende weten de trainers hoeveel kinderen ze kunnen verwachten. Jonker verwacht voor komende vrijdag tussen de dertig en veertig deelnemers. Op de derde en laatste avond zullen dat er wellicht wat meer zijn.

AJC'96 hoopt voor de derde avond van het 'voetbalfestijn' een bekende profspeler te strikken. "We gaan dat proberen. Het zou mooi als er een speler van FC Twente of Heracles op 24 mei aanwezig is." Maar zover is het nog niet. Eerst kunnen kinderen zich 's avonds op Goede Vrijdag vermaken bij AJC'96. Het voetbalfestijn begint om 18.30 uur en duurt naar verwachting zo'n vijf kwartier. De deelname is gratis.

Stefan Wegdam
Meer berichten