Vrijdag in De Bond in Oldenzaal: Ivo Boytchev vertolkt traditiegetrouw op Goede Vrijdag de Via Crucis van Franz Liszt.
Vrijdag in De Bond in Oldenzaal: Ivo Boytchev vertolkt traditiegetrouw op Goede Vrijdag de Via Crucis van Franz Liszt. (Foto: )

Agenda

Woensdag
17 april

14.00-16.30 Paasmiddag Bij NMECO de Höfte in Oldenzaal wordt het begin van de Lente gevierd met een paasdoemiddag voor kinderen. ''We hebben weer een gevarieerd programma met knutselwerkjes en buitenspellen'', zo laat de Höfte weten. ''We hebben jonge lammetjes, biggetjes en kuikentjes.''

19.30 Lezing natuurfotografie Ruud van der Bliek geeft een lezing reis- en natuurfotografie bij Fotoclub Dinkelshoot. Dat doet hij in het Tukkershoes in Losser.

20.00 Filmhuis OIdenzaal Filmhuis Oldenzaal laat in De Bond het met een Oscar bekroonde luchtige kostuumdrama The Favourite zien. In de hoofdrollen zien we Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone.

Donderdag
18 april

17.30 Proefles judo Wie tussen de 5 en 9 jaar oud is en wil beleven of judo een leuke sport is, kan terecht in karategebouw Heiwa op sportpark het Wilpelo in Overdinkel. Judo Losser houdt er dan een proefles judo.

20.00 Filmhuis Denekamp Filmhuis Denekamp draait in het Kulturhus de documentaire Buddy. Buddy is een film van documentairemaakster Heddy Honigmann.

20.15 Theatergroep Suburbia Bedrog. Zo heet de voorstelling van Theatergroep Suburbia in De Bond.

Vrijdag
19 april

15.00 Kruistocht In het Gerardus Majella Park in Overdinkel een pastorale kruistocht gebeden. In het park is een kruisweg met vijftien staties aangelegd.

20.00 Jezus Christ Superstar Er is een uitvoering van Jezus Christ Superstar in de Gerardus Majellakerk in Overdinkel. Het koor Dynamique uit Overdinkel verzorgt de uitvoering.

20.15 Ivo Boytchev De in Enschede woonachtige, maar uit Bulgarije afkomstige, concertpianist Ivo Boytchev vertolkt In De Bond traditiegetrouw op Goede Vrijdag de Via Crucis van Franz Liszt.

Zaterdag
20 april

10.00 Boerenmarkt en modeshows Bezoekers rond het Teylersplein kunnen genieten van streekproducten op de boerenmarkt. Naast de boerenmarkt wordt de modeshow gehouden. De eerste is om 12.30 uur in de Brinkstraat, de volgende in de Raadhuisstraat om 14.00 uur en de laatste om 15.30 uur op de Brink.

19.30 Paasconcert Leden van De Tukkers en Kunst & Strijd geven paasoptredens in 't Tukkershoes in Losser. Tijdens dit concert zullen de jeugdleden in het C-orkest samen spelen met de jeugdleden die in het B-orkest zitten.

20.15 Jan Beuving en Patrick Nederkoorn De cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn duiken in de kleinste letters en de grootste valkuilen van onze belastingdienst, maar leggen ook de liefde bloot achter al die bureaucratie

Zondag
21 april

10.00 Latijns Basiliekkoor Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor zingt op het Hoogfeest van Pasen in de Plechelmus in Oldenzaal verschillende stukken. Het koor zingt ook op Witte Donderdag en op Goede Vrijdag.

12.30 Paaseieren zoeken Scouting Dr. Ariënsgroep houdt het jaarlijkse eierzoeken en eiertikken op de Dorpsbleek in Losser.

19.30 Live muziek PoasNoot'n. Zo heet de avond met live muziek in openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Het is een gezellige inloop tijdens en na het paasvuur met live muziek.

Maandag
22 april

13.00 Poas Bloas Festival Het is Tweede Paasdag weer tijd voor het traditionele Poas Bloas Festival in de Vereeniging in De Lutte.

15.30 Pharis en Jason Rome in Cobblestone Cobblestone presenteert in het JW Racerhuis in Oldenzaal een optreden van Pharis en Jason Rome. Zowel Pharis als Jason zingen en spelen gitaar. Jason pakt daar af en toe de banjo bij.

Dinsdag
23 april

20.00 Filmhuis Oldenzaal Filmhuis OIdenzaal vertoont in De Bond het waargebeurde Duitse drama das Schweigende Klassenzimmer. De basis van de film is het boek van Dietrich Garstka.

20.00 Sneeuwklokjes Tuinontwerper en fotograaf Harry Pierik houdt bij Groei & Bloei een presentatie met beelden over sneeuwklokjes. Dat doet hij bij Erve Kraesgenberg in Losser.

Woensdag
24 april

10.00 OKids OKids zorgt dat niemand zich hoeft te vervelen in deze schoolvakantie. Dan vindt er namelijk een nieuw avontuur plaats in de gymzaal van het Twents Carmel College aan de kruising van de Titus Brandsmastraat en Lyceumstraat 36.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser.

Lezers leveren aan via
noordoosttwente.nl of
nieuwedinkellander.nl

Donderdag
25 april

19.30 Alzheimer Café Oldenzaal - In het Alzheimer Café regio Oldenzaal wordt op donderdag 25 april een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema 'hoe blijf je fit? De invloed van bewegen en voeding'.
Ook is er aandacht voor energie- en eiwitrijke voeding.
Rianne Hulst (bewegingsagoog), Karin Kramer (fysiotherapeut) en Heleen Landsheer (diëtist) van Maartje Behandeling zijn de sprekers tijdens deze avond.
Plaats van handeling is vanaf 19.30 uur het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12 in Oldenzaal.
De toegang is gratis.
Michgoriushuis, Marktstraat 10-12, 7571ED Oldenzaal

19.30 Lezing: "Dodelijke leugens" "Dodelijke leugens, artsen en patienten misleid " Lezing donderdag 25 april In de lezing komen aan bod: Hoe wetenschappelijk is de medische behandeling die u krijgt? Is uw huisarts een kwakzalver tegen wil en dank? Wat weet uw huisarts of specialist over de rol van voeding? Waarom is de farmaceutische impact in de geneeskunde zo groot? Wat zijn soms letterlijk dodelijke leugens in de gezondheidszorg? Hoe zit het met de keuzevrijheid voor de behandeling die u wilt? En wat kunt U eraan doen? Van der Horst komt met schokkende, maar goed onderbouwde gegevens. Deze feiten zetten informatie over uw voeding en gezondheid(szorg) in een ander daglicht. Het is echter belangrijker dat deze informatie u een mogelijkheid tot een gezonder leven biedt. De lezing verklaart onder meer waarom er steeds meer chronische ziekte voorkomt, tot kanker aan toe. U krijgt oplossingen en tips die u kunt gebruiken voor een gezonder en energieker leven en een betere toekomst voor uw (klein)kinderen. Het belooft een heel openhartige en indringende avond te worden, die gaat over onze gezondheid en het systeem dat we er rondom hebben opgebouwd. Een avond die u op verschillende fronten behoorlijk wakker zal schudden. Een gelegenheid die u niet wilt missen! Na afloop zal Van der Horst zijn boek signeren. MEER INFO EN AANMELDEN (noodzakelijk) op: https://www.puregeneraties.nl/25-4-2019-c-f-van-der-horst
Kulturhus de Cocer, Thijplein 1, 7596KM Rossum

Vrijdag
26 april

20.00 Maxima's Night Out 2019 Maxima's Night Out 2019: rock, swing en zing het koningsweekend in!
Centrum Oldenzaal, Groote Markt , 7571ec Oldenzaal

20.00 Koningsfeest op jacht naar goud! door de redactie
'We zijn er helemaal klaar voor'
Denekamp viert drie dagen feest tijdens het Koningsfeest. Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april worden er weer duizenden bezoekers verwacht die deze keer een heel bijzonder feest meemaken. Waarom? Het Koningsfeest vierde afgelopen jaar namelijk een zilveren jubileum waardoor de organisatie ''op zoek gaat naar goud!'', zoals ze het zelf zeggen.
Denekamp - ''Welk goud? Het oranje goud wel te verstaan, want we zijn er weer helemaal klaar voor'', zo laat een woordvoerder van de organisatie weten. Vrijdag 26 april
Vrijdag 26 april wordt afgetrapt met het dj-trio Kris Kross Amsterdam. ''Deze groep was onder meer smaakmaker op Tomorrowland, Mysteryland en helemaal viral gedraaid als hitkraker met nummers als Whenever en Hij is van mij'', zo laat men weten. De Black Tie Monkey Squad voert het publiek mee in een live experience met hits, pop, dance en rock. Sjaak en Kav's raps vloeien ook uit de speaker en zijn bekend van de rap Stap voor stap. Zaterdag 27 april
Niet meer weg te denken op Koningsdag zijn de foodyard en kindermiddag. Het feestterrein is deze zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur voor iedereen vrij toegankelijk. 's Avonds en op herhaling speelt de CCR-tributeband The Fortunate Sons haar gouden rockhits. Zondag 28 april
Zondag 28 april staat in het teken van het thema 'Holland'. Om 14.00 uur is er een speciaalbiermiddag. ''Meld je vooraf aan voor deze middag om zeker te zijn van een plek'', aldus de organisatie. In de avond wordt gezongen in Hollandse Glorie met Raymon Hermans, Wesley Klein en John West. De organisatie van het Koninginne-/Koningsfeest Denekamp is al vele jaren in handen van een groep vrijwilligers verenigd in Stichting Koninginnefeest Denekamp.
Meer informatie over de editie 2019 van het Koningsfeest staat op de website
koningsfeestdenekamp.nl Een groep oud-leden van de jongeren carnavalsvereniging De Greune Köttelpeerkes uit Denekamp ondersteunde de vereniging voorafgaand aan het jubileumjaar 1995 met enkele activiteiten.
koningsfeestdenekamp.nl
Denekamp, Molendijk 37 Denekamp

Zaterdag
27 april

08.00 Koningsdag centrum Oldenzaal Op zaterdag 27 april wordt in het centrum van Oldenzaal een uitgebreide Oranjemarkt georganiseerd. Er zijn tal van leuke activiteiten zoals een boekenmarkt, kinderrommelmarkt, hindernisbaan en eetkraampjes.
Centrum Oldenzaal, Groote Markt , 7571ec Oldenzaal

12.00 Kingsland Festival Kingsland is het grootste dancefestival van Nederland waarbij we samen de verjaardag van onze Koning vieren met de grootste DJ's van dit moment, uiteraard volledig gehuld in oranje.
Recreatiepark Het Hulsbeek Oldenzaal

Peter Koehorst
Meer berichten