Dinsdag in de Nicolaaskerk in Denekamp: Jesus Christ Superstar door het gezelschap Studio'65.
Dinsdag in de Nicolaaskerk in Denekamp: Jesus Christ Superstar door het gezelschap Studio'65. (Foto: )

Agenda

Woensdag
3 april

14.00 Filmhuis Oldenzaal Filmhuis Oldenzaal draait in Stadstheater De Bond Werk Ohne Autor. Het is een epos over oorlog, Duitse kunst, verdringen en wegkijken.

19.30 Film in de Stiftsschool In de Stiftsschool in Weerselo wordt de film Julieta vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door Henk Procee (emeritus hoogleraar filosofie aan de UT).

Donderdag
4 april

19.00 Media Ukkiedagen De bibliotheek Oldenzaal houdt samen met Loes een interactieve en informatieve avond voor ouders van jonge kinderen (0-6 jaar) in het kader van de Media Ukkiedagen. Tijdens deze avond besteden professionals aandacht aan mediaopvoeding via de Mediadiamant.

Vrijdag
5 april

18.15 Discozwemmen In zwembad Vondersweijde in Oldenzaal wordt het bad omgetoverd tot een echte disco waar je eindeloos met je vriendjes en vriendinnetjes kunt vermaken.

19.00 Digitale veiligheid en privacy Tijdens het HCC!twente-café wordt een workshop 'digitale veiligheid en privacy' gehouden. Belangstellenden, ook niet-leden, kunnen terecht in 't Lossers Hoes in Losser.

20.00 Lezing over Jan Schoenaker Albert Wiggers geeft in het Michgoriushuis in Oldenzaal.de lezing 'Schoenaker, meer dan een glazenier'. Deze lezing geeft veel nog niet vertoonde beelden uit het oeuvre van de onlangs overleden Oldenzaalse kunstenaar. ''Velen kennen hem van de ramen in de Plechelmusbasiliek, maar ook zijn kerstkaarten en schilderijen komen aan bod.

Zaterdag
6 april

10.00 Boekenbeurs Sempre Crescendo Vandaag en morgen wordt een extra boekenbeurs gehouden in de Roezemoes aan de Diepenbrocklaan 39 in Losser.

16.00 Toon Ottink over Johannes Passion Oud-conservatoriumdocent en lid van het koor Consensus Vocalis, Toon Ottink, verzorgt in het Koetshuis in Oldenzaal een lezing over de bijzondere uitvoering van de Johannes Passion. Die uitvoering vindt plaats op vrijdag 12 april in de Plechelmusbasiliekaal.

20.30 Net als de echte CCR Een tribute night met de The Travelin' Band staat op het programma in Kulturhus de Mare in Noord Deurningen. De band bestaat uit, zoals ze zelf zeggen, uit ''ouwe rotten en een beetje jong bloed, op zoek naar de roots van de swamp rock-'n-roll met een oprecht intense ode aan Creedence Clearwater Revival.'' Deze avond wordt muzikaal omlijst door dj Marc Aveskamp en Rob Oude Griep van Radio Decibel.

Zondag
7 april

9.00 Hulsbeekbokaal Een politiehondenwedstrijd waarin wordt gestreden om de bokaal vindt zowel op het sportpark De Thij als Recreatiepark Het Hulsbeek plaats.

12.00 Start nieuwe fietsseizoen Om de start van het nieuwe fietsseizoen in te luiden, wordt door het Toerismebureau Grafschaft Bentheim de fietsdag Grafschafter Anfietsen gehouden. Gestart wordt ook in Denekamp. Op die dag gaan grote groepen fietsers op pad om via een uitgezette route naar het einddoel te fietsen. Het einddoel is Veldhausen, vlakbij Neuenhaus. Daar is van alles te doen. Starten kan vanaf Wonderryck Twente vanaf 12.00 uur.

14.30 Maak je eigen paaskaars Maak je eigen paaskaars. Zo heet de workshop in Huize Elisabeth in Denekamp.

15.00 Klassiek in Huis Singraven In Huis Singraven in Denekamp vindt het klassieke concert From Russia with love plaats door Varvara Tishina (sopraan) en Victoria Dmitrieva (piano).

15.00 Jubileumconcert Accordeonorkest Losser Onder het motto 'Kent u deze nog' luistert het Accordeonorkest Losser met een uitvoering hun jubileum op in de protestantse kerk in Losser.

16.00 Twents Kamerkoor In de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal vindt een uitvoering plaats door Het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt onder leiding van Herman Koops. Zij presenteren dan met medewerking van organist Henk Linker een eigentijdse versie van het lijden en de kruisdood van Jezus Christus.

Maandag
8 april

19.30 Bijeenkomst Autisme Info centrum Het Autisme Info centrum Oldenzaal houdt in de bibliotheek Oldenzaal een themabijeenkomst.
Anneke Doornbos, schrijfster van het boek Nest met spiegelei, leest voor uit haar eigen werk en gaat in gesprek met de aanwezigen over haar zorgen om/voor haar dochter met autisme.

Dinsdag
9 april

20.00 Jesus Christ Superstar Studio'65 speelt de productie Jesus Christ Superstar in de Nicolaaskerk in Denekamp. De bezoekers kunnen een theatervoorstelling vol zang en dans verwachten.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser.

Lezers leveren aan via
noordoosttwente.nl of
nieuwedinkellander.nl

Peter Koehorst
Meer berichten