Foto:

Agenda

Woensdag
13 maart

14.00 Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? De film Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? is in het filmhuis in Losser te zien. Deze filmkomedie was de grootste kassakraker van 2014 in Frankrijk. De film draait bij Erve Kraesgenberg in Losser.

15.00 Stan & Ollie Filmhuis Oldenzaal toont in De Bond het hartverwarmende beeldverslag Stan & Ollie. Stan & Ollie vertelt het verhaal van de laatste theatertournee van 's werelds en Hollywoods bekendste slapstickduo: Stan Laurel en Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reilly hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken.

19.30 Dorpsraad vergadert De dorpsraad Overdinkel vergadert in het Trefhuus. Voor de inwoners is er tussen 19.30 en 20.00 uur de mogelijkheid gebruik te maken van het inloop half uur.

20.00 Becoming Astrid Weer in De Bond draait Filmhuis Oldenzaal het biografische drama Becoming Astrid. De vrouw die de stoere heldin Pippi Langkous verzon, was zelf ook geen watje, zo bewijst dit fraaie biografische drama over Astrid Lindgrens jonge jaren.

20.00 Hofavond De Hofavond gaat over 'grenzeloos creëren!?' ''In de christelijke ethiek wordt het begrip rentmeesterschap gebruikt voor ons omgaan met al het geschapene, mens, dier en natuur'', zo meldt de organisatie van de Hofavond. De Hofavond vindt plaats in de Hofkerk in Oldenzaal.

Donderdag
14 maart

9.30 Natuurwandeling De Tourist info wandelgidsen houden een korte wandeling van ongeveer 10 kilometer en een langere wandeling van ongeveer 20. Het vertrek is om 9.30 uur vanaf het station in Oldenzaal. De 10 kilometer gaat richting Loabult en de 20 richting Holthuis-Sybrook.

Vrijdag
15 maart

19.30 Cosmos Cosmos Sterrenwacht in Lattrop houdt vandaag en morgen voor de 43ste keer de Nationale Sterrenkijkdagen. In heel Nederland openen sterrenwachten op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart hun deuren voor de bezoeker. De nadruk ligt op het kijken naar de sterrenhemel. De sterrenwacht presenteert avonden vol met voorstellingen over het heelal.

19.00 Inloopavond Tijdens het HCC!twente-café in 't Lossers Hoes in Losser wordt een inloopavond gehouden. Tijdens zo'n avond is het mogelijk om al uw vragen in detail op het gebied van hardware en software te stellen aan de aanwezige deskundigen. Zij proberen zo goed mogelijk op creatieve wijze oplossingen te vinden voor uw problemen. Neem als u problemen hebt met uw desktop deze mee met monitor, toetsenbord en muis.

Zaterdag
16 maart

13.00 Taart van vilt Tijdens deze workshop gaan de deelnemers een taart maken van vilt. Dat is wel heel bijzonder. Waar? Bij studio Live in Rossum.

Zondag
17 maart

10.00 Taekwondo Hantei houdt in sporthal De Kolk het taekwondo miniboeskooltoernooi. Ooit is dit toernooi opgezet om ook de jonge taekwondoka's kennis te laten maken met de wedstrijdsport. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een internationaal spektakel met ruim tweehonderd deelnemers uit onder meer Duitsland en Italië.

11.30 Voices in Four De werkgroep muziek van de Culturele Raad Denekamp houdt een koffieconcert met het Oldenzaalse zangkwartet Voices in Four. Plaats van handeling is het Koetshuis van Huize Keizer in Denekamp. Voices in Four bestaat uit de vier Oldenzaalse vrienden Ramon Gerfen (lead, tenor), Raoul Severin (counter tenor, bariton), Jan van Zutphen (bariton) en Erwin Bredschneijder (bas).

Maandag
18 maart

20.00 Familiewapens Gerard Snippert verzorgt voor de Historische Kring Losser een avond over familiewapens en heraldiek. "Hij neemt ons in een boeiende lezing mee in de wereld van de wapenschilden, vormen, symbolen en kleuren", laat de organisatie weten. ''In Europa werd het in de loop van de twaalfde eeuw de gewoonte het wapenschild van ridders te versieren.'' De lezing wordt gehouden in Grand Café Smit in Losser.

Dinsdag
19 maart

19.30 Voeding als medicijn Bij Café de Boom in Oldenzaal wordt een lezing over voeding als medicijn gegeven. De organisatie is in handen van de werkgroep Natuurlijk Weten.

Woensdag
20 maart

20.30 Cobblestone Ethan Johns with the Black Eyed Dogs. De combinatie brengt 20 maart een bezoek aan Cobblestone. Het optreden van de countryrockband met Engelse folkinvloeden vindt plaats in het gebouw van Semper Crescendo aan de Wilhelminastraat 29b in Oldenzaal.


Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser.

Lezers leveren aan via
noordoosttwente.nl of
nieuwedinkellander.nl

Peter Koehorst
Meer berichten