Peter Bakker, David Bakker en Michiel Butterhoff (vlnr) tijdens hun bezoek aan Hendrik Jan Bökkers (tweede van links) in het Sallandse.
Peter Bakker, David Bakker en Michiel Butterhoff (vlnr) tijdens hun bezoek aan Hendrik Jan Bökkers (tweede van links) in het Sallandse. (Foto: )

The Euros gaan op YouTube-tournee

Door Franklin Veldhuis

Lossernaren op bezoek bij helden

Alleen muziek maken vinden de drie mannen van The Euros niet genoeg. Ze willen opvallen. Hun shows vol covers worden gekenmerkt door bombastische muziek, vuurwerk en veel confetti. En ze maken maximaal gebruik van de mogelijkheden van social media. Vanaf woensdag 6 maart staat er bijvoorbeeld wekelijks een nieuw filmpje op YouTube, waarin ze musiceren met muzikale helden.

LOSSER - Laat ik het gewoon vragen: 'Is muziek maken niet genoeg? Hebben jullie al die poeha echt nodig?'. Ondergetekende is duidelijk van de oude stempel. Michiel Butterhoff vertelt dat je als band tegenwoordig wel moét: "Wij leven van de muziek. Onze shows worden steeds groter en dan moet je je zelf ook verkopen via Facebook, Instagram en YouTube. Vorig jaar maakten we clips waarop we nummers speelden op kinderinstrumenten, voor dit jaar zijn we op pad gegaan om met andere, bekende artiesten muziek te maken", aldus de zingende drummer, die woonachtig is in Enschede.

The Euros bestaat naast Butterhoff uit de Losserse broers Peter (toetsen/vocals) en David (gitaar/vocals) Bakker. Ze gingen vorig jaar met een camper op pad langs artiesten als Bökkers, Henk Wijngaard en Jacques Herb en speelden dan samen in een akoestische setting de grootste hit van die artiest. "In Nijmegen stonden we met de camper langs de Waalkade en kwam ineens Ronnie Ruysdael langslopen: 'Goh Ronnie, zullen we samen even wat spelen?'." Butterhoff lacht: "Het leek heel spontaan, maar die bezoekjes waren natuurlijk gearrangeerd. Onze tijd is kostbaar, de artiesten moesten kunnen en de camper moest beschikbaar zijn." The Euros treden al jaren op in het covercircuit. Vroeger alleen in het oosten, tegenwoordig ook steeds meer in de randstad. "We stonden vorig jaar op het Bevrijdingsfestival in Almere voor 30.000 mensen. Dan komt onze show het best tot zijn recht. Maar als zalen ons willen hebben, dan komen we natuurlijk. Zo treden we nog altijd met veel plezier op bij Bruins in Saasveld."

De eerste aflevering van de negendelige serie 'Happy Campers' is vanaf 6 maart om 12.00 uur te zien. De serie bestaat uit bondige afleveringen waarin de band kennismaakt met artiesten en vervolgens in intieme setting een hit speelt van en met de betreffende artiest. "Het was een feest om te maken", aldus Peter Bakker. "Door in kleine setting muziek te maken leer je elkaar heel snel kennen." De serie is te zien via Facebook, YouTube en de website van de band. De trailer is nu al te zien op theeuros.nl

 

 

 

Franklin Veldhuis
Meer berichten