Landgoed Singraven in de vier seizoenen is de naam van lezing die Harm Meek zondag geeft.
Landgoed Singraven in de vier seizoenen is de naam van lezing die Harm Meek zondag geeft. (Foto: )

Agenda

Woensdag
6 februari

14.30 Dansen voor 55-plussers Dans- en partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal houdt voor de 55-plussers uit Oldenzaal, Losser, Denekamp, Ootmarsum en omstreken een gezellige dansmiddag. Rob en Ragonda Rouwhorst zorgen voor de begeleiding. ''Of u nu met uw partner of met een vriend(in) komt, u bent van harte welkom.'' De entree is gratis.

19.00 Workshop- en netwerkavond Wil je meer weten over fondsenwerving, vrijwilligersverzekering of hoe kranten keuzes maken in wat ze publiceren? Of zit je nog met de AVG? Breek je je hoofd over een (nieuw) vrijwilligersbeleidsplan? Of ben je überhaupt nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers of leden? Kom dan naar de workshop- en netwerkavond van de Vrijwilligerscentrale Oldenzaal in Breedwijs aan de Helmichstraat 42B in Oldenzaal.

Vrijdag
8 februari

9.00 Workshop 'Rust in je hoofd' De praktische workshop 'rust in je hoofd, ontspanning in je lijf' vindt plaats in café de Boom in Oldenzaal. De organisatie is in handen van de werkgroep Natuurlijk Weten. Deze workshop wordt gegeven door Nathalie Bosch. Nathalie werkt als voicehealer, zangeres, mindfulnesstrainer en yogadocent bij Magical Movement. De kosten zijn 10 euro. Opgave kan door een e-mail te sturen naar natuurlijk.weten@gmail.com.

Zaterdag
9 februari

9.00 uur Oud papier In Overdinkel wordt weer opgehaald worden door Sportclub Overdinkel. Zelf papier afleveren kan op het terrein tegenover Japin aan de hoofdstraatl. Dit kan tot 12.00 uur.

10.00 Open huis bij OT&L OT&L-Oldenzaal opent haar deuren voor onder meer VMBO-studenten en andere belangstellenden, die graag verder willen in de transport en logistiek. Tijdens het open huis horen en zien de studenten alles over de opleiding voor de richtingen logistiek medewerker en chauffeur wegvervoer. OT&L biedt de studenten een baangarantie tijdens de studie. OT&L ligt aan de Enschedesestraat 6 in Oldenzaal.

20.00 Mariapassie In de RK kerk in Ootmarsum is de Mariapassie te bezoeken, een kleinschalige theatervoorstelling waarbij het verhaal van Maria wordt gebracht met hedendaagse muziek. Een kaartje kost 12,50 euro.
r.k.-kerk H.H. Simon en Judas, Kerkplein , 7631ew Ootmarsum

Zondag
10 februari

15.00 Lezing: Singraven in de vier seizoenen Landgoed Singraven in de vier seizoenen. Zo heet de lezing die drs. Harm Meek geeft in Huis Singraven in Denekamp. Meek is een Twentse natuurkenner die al meer dan 25 jaar onderzoek doet op het landgoed. Tijdens zijn onderzoek maakt hij ook foto's van bijzondere situaties zoals doorkijkjes. Aan de hand van de vier seizoenen zal hij enkele bijzonderheden over de resultaten van het onderzoek vertellen. Hij zal daarbij ook opnamen laten zien van 'vergeten' delen van het Singraven. De lezing kost 5 euro. Aanmelden: beheerder@singraven.nl of 0541-351906.

Maandag
11 februari

20.00 Films over Losser In Grand Café Smit zijn februari films over Losser te zien. In het kader van Overal!Overijssel, waarin ook de gemeente Losser deelgenoot was, heeft Rob Smit uit Eindhoven destijds enkele films gemaakt. Die opnames zijn, samen met ouder materiaal, verwerkt tot films. Enkele van die films (Losserbrugge, De Scouting en De Dorpsbleek) worden vertoond. De toegang is gratis.

Woensdag
13 februari

19.00 Rolstoeldansen In een rolstoel en even je hoofd leegdansen? Kom dan naar de eerste les rolstoeldansen bij Breedwijs in Oldenzaal. ''Rolstoeldansen is een recreatieve activiteit voor mensen met en zonder beperking, voor iedereen die zin heeft om te dansen - onafhankelijk van handicap, soort rolstoel of leeftijd'', zo laat Breedwijs weten. De kosten bedragen 2 euro per les.

Donderdag
14 februari

14.30 Kunstkring Ootmarsum Op uitnodiging van de Kunstkring Ootmarsum komt drs. Karin Haanappel een lezing geven over 'lichte zeden in de Franse schilderkunst'. De lezing wordt gehouden in Ons Gebouw aan de Ganzenmarkt in Ootmarsum. Kaarten kosten 8 euro.

19.30 Boeskoolstroom Het startsein voor het eerste collectieve zonnestroomproject 'Shelter Storage' in Oldenzaal wordt gegeven met een informatieavond van de Oldenzaalse energiecoöperatie Boeskoolstroom.

Zaterdag
16 februari

20.30 Qmusic the Party Qmusic the Party komt naar De Lutte met de '4 uur fout!' in hotel-restaurant de Grote Zwaan. Het thema is feestbeesten. Kaarten zijn te koop via de website www.fletcherevents.nl.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser.
Lezers leveren aan via
noordoosttwente.nl of nieuwedinkellander.nl

Peter Koehorst
Meer berichten