Meryl Streep schittert in The Post, woensdag te zien in Filmhuis Denekamp.
Meryl Streep schittert in The Post, woensdag te zien in Filmhuis Denekamp. (Foto: Steven Spielberg)

Agenda

Dinsdag
8 januari

20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont film de Dirigent in stadstheater de Bond, gebaseerd op het leven van Antonia Brico, de eerste vrouwelijke dirigent. De van oorsprong Nederlandse maakte carrière in Amerika. De entree is 9 euro. Ook woensdag te bezoeken.

filmhuisoldenzaal.nl

Woensdag
9 januari

14.30 Dansmiddag voor ouderen (55-plus) bij Rouwhorst in Oldenzaal onder leiding van Rob en Ragonda Rouwhorst. De entree is gratis.

19.30 Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Losser in 't Lossers Hoes. Ook wordt de vrijwilligersprijs uitgereikt.

20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont nogmaals de film De Dirigent in stadstheater de Bond.

20.00 Lezing door Albert Wiggers over de Oldenzaalse glazenier Jan Schoenaker. Te bezoeken tijdens de Hofavond in de Hof (Hofkerk) in Oldenzaal. Entree is gratis. Wigger is een vriend van Schoenaker. Hij laat voorbeelden van de ramen en schilderijen zien.

20.00 Filmhuis Denekamp vertoont de film The Post in Kulturhus Denekamp. Een prijswinnende film met Meryl Streep over de Pentagon Papers.

kulturhusdenekamp.nl

Donderdag
10 januari

19.30 Filmavond over de filmmuziek van componist Ennio Morricone, te bezoeken in de Hofkerk in Oldenzaal. Er worden zestien sleutelscènes vertoond. De entree is 7,50 euro.

20.15 Cabaretvoorstelling 'Kijk haar gaan' van Anne Neuteboom in stadstheater de Bond in Oldenzaal. Heel positief. Het is haar tweede soloprogramma. Kaarten kosten 17,50 euro.

stadstheaterdebond.nl

Vrijdag
11 januari

19.00 Aftreden & opkomst jeugdgravenpaar van de Markloawen in hotel het Landhuis in Oldenzaal.

20.00 Toneelvereniging Ootmarsum speelt de klucht 'Pa wil met pensioen'. Ook op 12, 18, 19 en 20 januari te bezoeken in Ons Gebouw. Kaarten kosten 7,50 euro via toneelverenigingootmarsum@gmail.com en de Welkoop Ootmarsum.

20.00 Sportgala Dinkelland in het gemeentehuis in Denekamp met huldiging van alle kampioenen en de uitreiking van de sportprijzen.

20.00 Filmhuis Rossum bestaat 10 jaar en vertoont daarom de film waar ze destijds mee zijn begonnen: As it is in Heaven. Te bezoeken in de CoCer. De entree is gratis vanwege het jubileum.

20.15 Cabaret in stadstheater de Bond: Lonneke Dort en Victor Luis van Es treden beide op tijdens Aan de Bak II. Kaarten kosten 17,50 euro.

Zaterdag
12 januari

9.00 Natuurwerkdag EnHoe en IVN Oldenzaal in natuurgebied Duivelshof in De Lutte (Lossersedijk hoek Hengelmansweg). Iedereen kan meewerken. Aanmelden via ivn.nl/afdeling/oldenzaal.

10.00 Boekenbeurs van Sempre Crescendo in de Roezemoes (Diepenbrocklaan 39) in Losser.

19.00 Kinderkijkavond in Cosmos Sterrenwacht in Lattrop in het kader van 100 jaar International Astronomical Union. Met voorstelling en bezoek aan planetarium en observatorium.

cosmossterrenwacht.nl

19.30 Slagwerkavond Koninklijke Harmonie St.Joseph in het verenigingsgebouw aan de Haverstraat 9 in Oldenzaal.

20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont muziekfilm Bohemian Rhapsody in stadstheater de Bond in Oldenzaal. De entree is 9 euro.

20.00 Theatervoorstelling 'Klap van de Korenmolen' van de Bende van Beuving in Kulturhus Denekamp, met muziek van popkoor Reload uit Denekamp. Kaarten 17,50 euro.

Zondag
13 januari

10.00 Boekenbeurs van Sempre Crescendo in de Roezemoes, tweede dag.

14.30 Concert van Teatro Classico in Kulturhus Denekamp met aria's van Verdi, Strauss, Bizet en Offenbach. Entree is een vrije gift.

14.30 Opera Die Zauberflöte door het Royal Operahouse is te zien in stadstheater de Bond. De entree is 12,50 euro. Vooraf is er een inleiding van Ben Coelman (2 euro extra).

15.30 Concert in Stiftskerk in Weerselo door pianist Christiaan Kuyvenhoven. Kaarten kosten 18 euro.

Maandag
14 januari

13.30 Mantelzorgcafé in boerderij Stakenboer in Zuid-Berghuizen; een nieuwjaarsbijeenkomst met een hapje en een glaasje bubbels.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's De Lutte-Losser en Oldenzaal-Dinkelland. Lezers leveren aan via

noordoosttwente.nl/nieuwedinkellander.nl

Debby Kok-Koehorst
Meer berichten