Foto: Foto:

Column Eddy Oude Voshaar: gulzig

Tuffelpannenkoeken en dan gemaakt van de tuffel en de eieren van de kippen van boer Vennegoor uut het Duivelshof, dat waren in ooze tied de Michelinsterren van noe!

Niet een, maar wel drie sterren kreeg'n die pannenkoeken van oos. Tuffelpannenkoeken, die gingen er bie oos an de Lutterstroat in as koek. Als koek. Lekkere koek. Geen makronen maar pannenkoek! En as wie aan het stroatvoeballen waren en de geur van tuffelpannenkoeken ergens uut een huus bie oos an de stroat ontsnapte, en een van oos door lucht van kreeg dan holden wie, nat bezweet van het voetballen, achterom noar de buurvrouw hen en dan kregen wie allemoal een tuffelpannenkoek.

Helaas kon Herman zich nooit beheersen en met twee happen had hij die hete tuffelpannenkoek al deurslikt. Zien tong en mond stonden in brand dat kon je zo zien en ook merken aan het geschreeuw van hem. "Verdomme, water! "Ik moet water!" En dan vloog hij bie de buren noar de waterkraan hen en bluste zien tong en mond met het ieskoale water. Ooze buurvrouw zei: "Jong jong, wat bin ie gulzig. Ie proeft ja helemoal niet hoe lekker die pannenkoeken bint en wat van smaak ze hebt. Ie kunt net zo goed een tuffel in joen mond steken. Ie proeft ja niet hoe iets smaakt."

Ondertussen deed Jos een greep noar een tuffelpannenkoek die nog in de hete pan zat die op het gastoestel stond te branden. Joelend liet ie de gloeiend hete pannenkoek vallen en kreeg meteen een draai om zien oren van ooze lieve buurvrouw. Herman bukte zich en stopte de hete pannenkoek in zien mond en begon weer te schreeuwen as iemand die drie weken niet wat had gedronken, om water.

"Der uut. Noe is het wa mooi genoeg geweest! Die van mie mot ook nog pannenkoeken hebben," schreeuwde ooze lieve buurvrouw teeg'n oos. En we dropen af en likten nog een keer langs ooze mond om die smaak van die pannenkoeken nog een een keer of wat te kunnen proeven.

En aj noe in het dorp aan de Dinkel rondkiekt dan haal ie de leu die toentertijd veul tuffelpannenkoeken hebt eten er nog uut!


 

Meer berichten