Een van de leukste films van het jaar is Pieter Konijn. Vrijdag te zien in Kulturhus Denekamp.
Een van de leukste films van het jaar is Pieter Konijn. Vrijdag te zien in Kulturhus Denekamp. (Foto: )

De VVV-agenda van Losser, Oldenzaal en Dinkelland (vanaf 1 januari)

Dinsdag
1 januari

13.00 Nieuwjaarsduik op Outdoor Challenge Park op het Hulsbeek in Oldenzaal. Je krijgt een duikmuts cadeau en na afloop staan de hottubs klaar.

Woensdag
2 januari

10.00 Springkussenfestijn bij Vondersweijde in Oldenzaal, voor jeugd die het stilzitten beu is Kerstmis. Te bezoeken tot en met vrijdag, dagelijks van 10.00 tot 18.30 uur. Er is ook een peuterhoek en voor de ouders een koffiehoek.

Donderdag
3 januari

10.30 Sportieve kerstvakantie voor de Oldenzaalse jeugd in de gymzaal van Breedwijs in Zuid-Berghuizen. Kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen van 10.30 tot 12.00 uur meedoen aan circusactiviteiten. Voor jeugd van 8 tot en met 12 jaar is er van 13.00 tot 14.00 uur voetballes. Meedoen aan de sportactiviteiten is gratis maar je moet je wel even aanmelden via impuls-oldenzaal.nl

14.00 Filmhuis Losser vertoont de familiefilm Paddington II op Erve Kraesgenberg, voor iedereen van 6 jaar en ouder. Het is het langverwachte vervolg op de bekende kaskraker uit 2014.

14.30 Kinderrondleiding in museum het Palthehuis in Oldenzaal. Zonder jaartallen en 'grotemensentaal' maar met spannende verhalen en bijzondere weetjes. Aanmelden kan via info@palthehuis.nl.

15.00 Familiefilm Superjuffie in Filmhuis Oldenzaal in stadstheater de Bond. Superjuffie. Van de makers van Mees Kees. Juf Josje verandert ineens in een superjuf. De entree is 6 euro.

Vrijdag
4 januari

14.30 Jeugdfilm: Pieter Konijn in Kulturhus Denekkamp, de moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt een jong, opstandig konijn en de rivaliteit met zijn norse buurman. De entree is 5 euro.

14.30 Kinderrondleiding in museum het Palthe Huis, de laatste editie. Aanmelden via info@palthehuis.nl.

20.00 Markloawen presenteren de hoogheden in hotel het Landhuis.

20.15 Theatervoorstelling 'Gewoon Aans' van Volk in stadstheater de Bond in Oldenzaal. Een avondje lachen in streektaal.

Zaterdag
5 januari

8.30 Weerselose Markt is te bezoeken tot 14.00 uur.

9.00 Kinderrommelmarkt op Erve Kraesgenberg in Losser, speciaal voor basisschooljeugd. Te bezoeken tot 13.00 uur.

10.00 Rommelmarkt van de Plechelmusharmonie in 't Spölhoes aan de Reefsmaat 1 in Deurningen. Publiek is welkom van 10.00 tot 15.00 uur op deze zeer uitgebreide markt.

15.00 Sterren kijken met parochie Lumen Christi dat te gast is bij Cosmos sterrenwacht in Lattrop, voor kinderen van de basisschool. Aaanmelden via secretariaat@lumenchristi.nl.

16.00 Nieuwjaarsreceptie van Sportclub Overdinkel op het sportpark.

19.30 Sterrenkijkavond in Cosmos sterrenwacht in Lattrop met lezing en een bezoek aan het planetarium en observatorium.

20.15 The Cosmic Carnival in stadstheater de Bond vertelt het verhaal van Fleetwood Mac. Alle klassiekers komen voorbij bij deze Rotterdamse band.

Zondag
6 januari

08.30 Maarten Nijland Classic van de Oldenzaalse wielerclub OWC, een veldtoertocht met afstanden van 38 en 57 kilometer. Starten kan tussen 8.30 en 10.00 uur bij het clubhuis aan de Oude Almeloseweg 1.

owc-oldenzaal.nl

10.00 Rommelmarkt van de Plechelmusharmonie in 't Spölhoes in Deurningen, tweede en laatste dag.

11.00 Nieuwjaarsconcert van concertvereniging Sempre Crescendo in muziekschool de Sleutel in Losser. Het is de opening van het jubileumjaar want de vereniging bestaat 100 jaar. Het Orkest treedt op onder leiding van Wim Booij.

11.11 Spätschoppen bij grand café Smit in Losser, oftewel het Liedjesfestival. De hoogheden van de verenigingen strijden om de felbegeerde wisselbokaal met hun eigen hooghedenliederen.

14.30 Theatervoorstelling van kinderpopster Dirk Scheele in de Bond in Oldenzaal: 'Huis-, tuin- en keukenavonturen' (2+).

stadstheaterdebond.nl

Dinsdag
8 januari

20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont op 8 en 9 januari de recente film De Dirigent, gebaseerd op het leven van de eerste Nederlandse vrouwelijke dirigent, in stadstheater de Bond. De entree is 9 euro.

filmhuisoldenzaal.nl

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland De Lutte-Losser.

Meer berichten