Het bruggetje bij de Hakenbergvijver, onderdeel van de Kerstwandeling die op Tweede Kerstdag in Beuningen start.
Het bruggetje bij de Hakenbergvijver, onderdeel van de Kerstwandeling die op Tweede Kerstdag in Beuningen start.

Kerstwandeling vanuit De Lutte

De Lutte - In De Lutte wordt op 26 december (Tweede Kerstdag) een kerstwandeling gehouden met medewerking van midwinterhoornblazers.

''Deze kerstwandeling biedt twee prachtige routes die door het heuvelachtige (winter)landschap rondom De Lutte gaan. Je kunt kiezen uit een wandeling van 6 of 9 kilometer'', zo laat de organisatie weten.
De wandeling brengt de deelnemers langs het buitengebied van onder meer de Paasberg, het Duivendal, Hakenberg, Loabult en het uitzicht op het Belvedere.

Langs beide routes zijn onderweg op diverse locaties de eeuwenoude klanken van de midwinterhoornblazers te horen. Ook zijn er stops op bijzondere plekken voor koffie met lekkers en een warm hapje in het centrum van De Lutte. Daarnaast kan men tijdens de route de St. Plechelmuskerk binnenwandelen om de kerststal te bezichtigen.

De start is bij VVV De Lutte (Plechelmusstraat 14). Starten kan Tweede Kerstdag tussen 10.00 en 13.00 uur. De deelname bedraagt 6,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit is inclusief de bovengenoemde consumpties.

Beide routes zijn geschikt om te bewandelen met wandelwagen en om uw hond (aangelijnd) mee te nemen. Ook is er onderweg nog een extra stop van 't Theeluttke waar men tegen betaling warme winterthee, chocolademelk en een warm hapje (broodje baklever) kunt kopen. Deze locatie is geheel in kerstsfeer aangekleed en de kinderen kunnen hier met de kerstman op de foto.

Voor meer informatie: vvvdeluttelosser.nl of bel met 0541-551160.

Meer berichten