De concertwedstrijden van brassband, fanfare en harmoniemuziek worden komend weekend verzorgd door Excelsior Losser. Foto: Harold Snippert
De concertwedstrijden van brassband, fanfare en harmoniemuziek worden komend weekend verzorgd door Excelsior Losser. Foto: Harold Snippert (Foto: Harold Snippert)

Excelsior Losser opnieuw gastheer groot concertconcours in Enschede

Amateurmuziekverenigingen uit de harmonie-, brassband- en fanfarewereld komen op zaterdag 8 en zondag 9 december naar het Muziekcentrum in Enschede dat het dan het decor is van concertwedstrijden. De Losserse muziekvereniging Excelsior tekent dit jaar al voor de twintigste keer voor de organisatie van dit Landgoed de Wilmersberg Concertconcours. Excelsior is met ruim vijftig vrijwilligers actief.

Losser - ''Een geweldig deelnemersveld met liefst drie toporkesten uit de concertafdeling en op zondag een ware krachtstrijd tussen drie regionale toppers in de eerste divisie. Een mooier deelnemersveld is bijna niet denkbaar'', zo laat een woordvoerder van Excelsior weten. ''Het is een groot geschenk voor de regio dat deze orkesten optreden in Enschede. Dit concert behoort al jaren tot de top van Nederland en is het enige concours van Overijssel.''

Er is wederom een sterk deelnameveld. De organisatie laat daarom niet de minste juryleden afreizen naar Enschede. ''De vermaarde Hennie Ramaekers, de wereldberoemde componist Jan de Haan, musicus en uitvoerend dirigent A. Schillings en Arnold Span stafdirigent van de Staf Militaire Muziek Krijgsmacht, beoordelen beide dagen de orkesten'', aldus Excelsior. De orkesten strijden om de ereprijs van Overijssel en een startbewijs voor de Nederlands kampioenschap.

Op zaterdag 8 december beginnen de concertwedstrijden om 11.00 uur met een optreden van Excelsior Harskamp, gevolgd door Juliana Aduard en Surcem Corda Aalsmeer, waarna de Brassband Alkmaar en Harp en Luit uit Vuren het podium gaan betreden. Juliana Den Ham en Advendo Franker sluiten het eerste deel af. Na een korte pauze is het om 17.00 uur de beurt aan de orkesten uit de hoogste amateurklasse de concertafdeling. Excelsior: ''Het geweldige orkest Fanfare De Hoop uit Stellendam met 66 muzikanten en de landelijke maar ook zeker regionaal bekende Harmonie Wilhelmina uit Glanerbrug met 95 muzikanten gaan op zaterdag uitmaken wie de beste van Nederland in de concertafdeling.'' Om 19.30 uur zijn de resultaten van de eerste dag bekend.

De zondag wordt om 11.30 uur uur geopend door de Concordia uit Netterden, gevolgd door de Concordia uit Joure en Fanfare Voorne en Putten uit Hellevoetsluis. Het middagprogramma wordt een ware krachtmeting in de eerste divisie tussen drie harmonie orkesten uit de regio: Harmonie Apollo Goor, gevolgd door Harmonie Crescendo Neede en de Harmonie Sint Jan uit Wierden.

De grote finale is dit jaar voor de Harmonie Sophia's vereniging uit Loon op Zand. Dit 95 muzikanten tellende orkest neemt zelfs een balletgroep mee.

Rond 19.00 uur weten de bezoekers wie het Landgoed de Wilmersberg Concertconcours gewonnen heeft.

Kaarten 

Dagkaarten kosten 10 euro. Kaarten zijn te koop tijdens het concours aan de kassa of via info@excelsior-losser.nl.

Zie voor meer informatie www.excelsior-losser.nl.

Meer berichten