Leuke cadeaus voor de leerlingen: de jongste leerlingen kregen een sprookjesvoorstelling als cadeau, de oudere leerlingen een workshop stop-motionfilmpjes maken.
Leuke cadeaus voor de leerlingen: de jongste leerlingen kregen een sprookjesvoorstelling als cadeau, de oudere leerlingen een workshop stop-motionfilmpjes maken. (Foto: )

Wat 'n leuk cadeau kreeg de Saller van Sinterklaas

Losser - De leerlingen van basisschool De Saller kregen twee fantastische cadeaus van Sinterklaas.

De jongste leerlingen hebben genoten van een voorstelling van Dolf Moed. In de speelzaal werd het interactief sprookje 'De lakei en de prinses' voor ze gespeeld, over een klungelige lakei die al jaren voor een prinses zorgt. Elke ochtend staat hij vroeg op om het kasteel te poetsen en hij bakt ook nog een broodje voor de prinses. Daarna maakt hij haar wakker. Maar op een dag gaat alles mis: de prinses is spoorloos. De leerlingen schoten hem gelukkig te hulp.

De bovenbouwleerlingen kregen van de Sint een interessante en leerzame workshop. Ze ontdekten een filmtechniek, stop-motion, waarmee zij speciale effecten creëerden in een filmpje. Eerst kozen de leerlingen een verhaal waarbij zij zelf de spelers en attributen moesten maken. Vervolgens werd elke handeling gefotografeerd. Voor één seconde beeld zijn ongeveer tien foto's nodig. Deze foto's werden met behulp van een app achter elkaar gemonteerd. Uiteindelijk leverde dit een geweldig filmpje op. Creativiteit, samenwerking en nauwkeurigheid waren van groot belang.


Meer berichten