Foto: Tonny Morsink

En Tonny, wat is de weerspreuk?

'Sinterklaas de winter nog niet de baas? Dan duurt het voor de schaatsliefhebbers nog wel even helaas'

"Dinsdag is het meest bewolkt en droog bij 7 graden. In de loop van de nacht naar woensdag neemt de bewolking verder toe. Dewind neemt toe maar of we daar last van krijgen? Er komt wel bijbehorende regen. Er zijn berekeningen van boven 10 mm. Over de temperatuur geen klagen: boven de 10 graden. Donderdag verloopt minder zacht, ook droger, maar een droogheidsgarantie kan ik niet afgeven.

Vrijdag loopt de temperatuur weer op, maar de regenkansen ook. In het weekend moeten we vooral de zaterdag in de gaten houden. Dan kan volgens de laatste prognoses de wind wel eens flink uit haar slof schieten door een actieve depressie over zuid-Scandinavië, met een groot windveld. Echter, de koers is bepalend of we ook onder invloed kunnen komen van het windveld. Hoe dit nu precies uitpakt is met het opstellen van dit weerbericht nog niet geheel duidelijk maar het is wel iets om voor de vrijdagavond en zaterdag in de gaten te houden. Na passage zal het kwik niet meer in de dubbele cijfers komen.

Verwachting is dat het middagkwik daalt tot rond 5-7 graden, maar elke dag blijven regenkansen bestaan.

Of de verwachte daling de opmaat is naar een wat koudere periode? Daar kan ik in mijn volgende weerbericht meer over vertellen."

Weerliefhebber Tonny Morsink uit De Lutte verzorgt elke week het weerbericht voor Nieuwe Dinkellander. Meer lezen? Surf dan naar mijneigenweer.nl/weerstationdelutte.
 

Meer berichten