Foto:

Bisschoppelijke onderscheiding voor Marietje Röring

In de Gerardus Majella kerk in Overdinkel is de Willibrordplaquette uitgereikt aan Marietje Röring-Munsterman.

Overdinkel - De Willibrordplaquette is de bisschoppelijke onderscheiding van het aartsbisdom Utrecht en wordt toegekend aan parochianen die betekenisvolle, meer dan gewone verdiensten hebben verricht voor de kerkgemeenschap ter plaatse.

De onderscheiding werd aan Röring uitgereikt tijdens een druk bezochte Woord- en Communieviering door pastor Carla Berbé, die haar jarenlange inzet voor de geloofsgemeenschap Gerardus Majella in Overdinkel memoreerde. ''Gedurende een periode van meerdere tientallen jaren maakte Maritje Röring deel uit van vele werkgroepen en nog steeds zet ze zich geheel belangeloos in voor de geloofsgemeenschap in Overdinkel'', aldus Berbé.

Zo heeft Röring gedurende een periode van meer dan dertig jaar deel uitgemaakt van de ziekengroep en organiseerde ze de jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes en naar Kevelaer. Ook bestuurlijk is ze actief geweest binnen de toenmalige Gerardus Majella-parochie en maakte ze meerdere jaren deel uit van het kerk bestuur.

De afgelopen jaren is Röring actief als koster en zorgt ze ervoor dat alles op tijd klaar staat om de vieringen in de Gerardus Majella kerk te kunnen houden. En dat niet alleen in het kerkgebouw, maar ze zorgt er als koster ook voor dat de vieringen in de Overkant en in het Gerardus Majellapark vlekkeloos kunnen verlopen. Berbé: ''En in dat licht gezien mag zeker niet vergeten worden de verantwoording en begeleiding van de misdienaargroep.''

Namens de geloofsgemeenschap Gerardus Majella Overdinkel werd Röring gefeliciteerd door Alfred Westenbroek, voorzitter van de Locatieraad, die haar bedankte voor alles wat zij in de afgelopen jaren voor de geloofsgemeenschap heeft gedaan.

Na afloop van de viering was er gelegenheid om Marietje Röring persoonlijke te feliciteren onder het genot van een kopje koffie achterin de kerk.

Meer berichten