Stagnatiekosten TCC: meevaller bij een tegenvaller

De stagnatiekosten waar de revitalisatie van het Twents Carmel College mee te maken heeft, blijken mee te vallen.

Losser - In april is gestart met de revitalisatie van het gebouw van het Twents Carmel College aan de Oranjestraat in Losser. Tijdens de sloopwerkzaamheden werden onvoorziene gebreken aan de dakconstructie geconstateerd en werd asbest in de kruipruimte aangetroffen. Ook een extra versteviging van de fundering van de nieuwbouw bleek noodzakelijk. Meerwerk was noodzakelijk om deze tegenvallers op te lossen.

Wethouder onderwijshuisvesting Marcel Wildschut: "De kosten van het meerwerk en het uitlopen van de planning (de 'stagnatiekosten') schatten we afgelopen september nog op 300.000 tot 400.000 euro. Maar nader onderzoek, creatieve oplossingen en heel constructief overleg tussen het Twents Carmel College, de bouwmanager, aannemers en de gemeente hebben er nu voor gezorgd dat de stagnatiekosten zich beperken tot 160.842 euro, exclusief btw. Daar ben ik heel blij mee. Dat is een meevaller bij een tegenvaller. Mijn dank gaat dan ook uit naar alle betrokken partijen."

Gemeente Losser en de stichting Carmel College dekken samen de stagnatiekosten. Stichting Carmel betaalt 38.602 euro (24 procent). Gemeente Losser dekt het resterende bedrag van 122.240 euro (76 procent).

De gemeente schrijft deze extra kosten af in 40 jaar. Dat betekent een extra structurele afschrijvingslast per jaar van 4.890 euro.

De gemeenteraad zal worden gevraagd om dit geld ter beschikking te stellen.

Meer berichten