Sinterklaas gaat een heel druk programma tegemoet in Losser. Op zondag 18 november wordt hij welkom geheten in het dorp waar die dag van alles te doen is.
Sinterklaas gaat een heel druk programma tegemoet in Losser. Op zondag 18 november wordt hij welkom geheten in het dorp waar die dag van alles te doen is. (Foto: )

Wees welkom in Losser, Sinterklaas!

Sinterklaas komt op zondag 18 november naar Losser. Zijn intocht belooft weer een spectaculaire gebeurtenis te worden.

Losser – Centrummanagement Losser staat weer garant voor de intocht en dat betekent dat alle ondernemers in het centrum in Losser bijdragen aan de centrumactiviteiten. Hierdoor kan de Sinterklaasintocht in Losser groots gebracht worden.
Sinterklaas neemt professorpiet en brandweerpiet mee naar Losser, samen met ruim zestig zwarte pieten. Fietspieten, muziekpieten, acrobaatpieten, klimpieten en natuurlijk de luisterpieten en de cadeautjespieten; te veel om allemaal op te noemen.
Vanaf 13.00 uur vertonen de pieten hun kunsten bij de Oale Toren op het Martinusplein. De pieten gaan abseilen vanaf de Oale Toren. Heel spannend.
Op het grote podium staat de DJ-piet die moderne Sinterklaasliedjes draait voor de kinderen. Body Home verzorgt een demonstratie op een mix van Sinterklaashits.

Sinterklaas wordt om 13.15 uur binnengehaald zoals we dat van hem gewend zijn. Na het welkomstwoord door de burgemeester begint Sinterklaas rond 14.00 uur aan zijn rondgang door het dorp. De burgermeester vergezeld Sint in een cabrio tijdens de rondgang.

Route van de rondgang: vertrek Martinusplein, Sint Maartenstraat, Kerkstraat, de Brink. Hier zal Sinterklaas de cabrio verlaten en te voet verder gaan. Sint wordt persoonlijk op de Brink ontvangen en zal hier een half uur blijven. Daarna stapt hij weer in de cabrio in de Brinkstraat. Hierna vervolgt hij zijn rit naar de Teylersstraat, het Raadhuisplein en het eindpunt is het gemeentehuis. Hier arriveert de sint rond 14.30 uur.
Na afloop van de rondgang draait Sinterklaas nog een rondje mee in de draaimolen op het Raadhuisplein, samen met zijn Pieten. Ook zijn voor de kinderen een suikerspin en andere versnaperingen te koop bij de draaimolen.

Van 14.45 tot 15.15 uur geeft Sinterklaas een receptie in Grand café Smit aan de Brinkstraat. De Sinterklaasstoel uit Spanje wordt hier geplaatst, zodat sint alle tijd voor de kinderen heeft. Hier kunnen prachtige foto's worden gemaakt van sinterklaas en de kinderen. De tekeningen kunnen persoonlijk aan de Sint worden afgegeven.

Om 15.30 uur zal Sinterklaas een bezoek brengen aan café 't Raedthuys, ook hier is weer voldoende gelegenheid om Sinterklaas te verwelkomen.

Om 16.00 uur vertrekt Sinterklaas naar zijn Sinterklaashuis om bij te komen van deze vermoeiende dag.

Tijdens de intocht is een aantal winkels geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten