Niet iedereen is bekend met het Lossers Kunstcollectief LKC, maar het biedt al sinds de jaren '80 veel inspiratie aan kunstzinnige deelnemers.
Niet iedereen is bekend met het Lossers Kunstcollectief LKC, maar het biedt al sinds de jaren '80 veel inspiratie aan kunstzinnige deelnemers. (Foto: )

Losser KunstCollectief biedt inspirerende werkruimte

Het Lossers Kunstcollectief LKC heeft een bijzonder doel: het biedt een inspirerende werkruimte voor Lossernaren die zich met beeldende kunst bezighouden. Op zondag 18 november is er open dag.

Losser – Het Lossers Kunstcollectief bestaat al sinds de jaren '80. De stichting biedt een inspirerende werkruimte waar mensen zich kunnen bezighouden met hun beeldende kunstactiviteiten. "Niet op professioneel niveau maar gewoon omdat je het leuk vindt en thuis nou eenmaal geen atelier hebt," legt secretaris Hans Keeris uit. "Voor velen is het ook een geweldige manier om sociale contacten te leggen en daarmee interesses en activiteiten op het gebied van beeldende kunst onderling te delen, maar je kan ook alleen werken. Het is dan ook een open atelier waar iedereen die betalend deelnemer van het collectief is, terecht kan op tijdstippen die hem passen."

In een voormalig schoolgebouw aan de Markeweg 2 in Losser, gehuurd van de gemeente, heeft het collectief de beschikking over enkele klaslokalen en andere ruimtes en vele door de stichting verworven voorzieningen zoals gereedschappen, materialen, schildersezels, een etspers, keramiekoven en een zuurkast.

De deelnemers zijn in hun eigen tijd en tempo bezig met keramiek, (model)tekenen en schilderen, etsen, glas-in-lood technieken en digitale fotografie. Andere artistieke bezigheden zijn ook denkbaar. Zie het echter niet als echte school waar een cursus wordt gegeven. Het is ook niet toegestaan om er bedrijfsvoering uit te oefenen of anderszins tegen betaling te werken.

Workshops

Het Lossers Kunstcollectief houdt regelmatig workshops, bij het modeltekenen zelfs wekelijks. Dit jaar zijn nog enkele workshops. Op 10 november om 10.00 uur is er de workshop etsen. Op 24 november en 6 december om 10.00 uur zijn er workshops glas-in-lood. Op 24 november om 10.00 uur is er een workshop naaktmodellen tekenen en schilderen en op er komt ook nog een workshop fotografie, datum nog niet bekend.

Open dag

Benieuwd naar het Lossers Kunstcollectief, de creatieve ruimte en de workshops? Op zondag 18 november is er een open dag van 12.00 tot 16.00 uur in het voormalig schoolgebouw aan de Markeweg 2 in Losser.

Het Lossers Kunstcollectief kent verschillende vormen van lidmaatschap. Meer info is verkrijgbaar via lkc.losser@gmail.com en via 06 16843899.

Meer berichten