Foto: Foto:

Column Eddy Oude Voshaar: Stress...

Stress is het grootste gevaar voor de mensheid. Iedereen is druk bezig met zien mobieltje of stet ergens in de file.

Mensen nemen hun mobieltje mee naar het toilet en trekken pas deur as het schermpje leug is... Overal heur ie lawaai, bladbloazers bloazen oos noar de apotheek hen, Kinderen worden uut huus plaatst bie een of andere kinderopvang! Nergens geen tied meer veur!

De juffrouw bij wie de kinderen of baby's gedumpt worden, hef ook geen tied om op al die kinderen te passen. De hypotheek van het te dure huus moet betaald worden en dat kan alleen maar aj met zijn tweeën hen werken goat. Ook moeten we met zien allen elk joar met vakantie, liefst ver weg in een vliegtuug.

Op Schiphol is het zo druk dat de vliegtuug'n nig kunt landen en mer blieft cirkelen boven het vliegveld. Verkeerslichten in de grote steden worden blind deur het veule knipperen. Iedereen wil een hond maar ze hebt geen tied om hem uut te loat'n. Op kantoor zit ieder achter een scherm te koekeloeren met het mobieltje in de aanslag. Gisteren zag ik iemand aan het strieken met een mobieltje noast zich op de striekplank.
Siemerink zei laatst teeg'n mie: "Wie bint bie oos zo druk, wie hebt geen tied meer om op vakantie te goan."

Fietsers gaan met snelheden van over de zestig kilometer per uur door het dorp.

Druk. Iedereen is druk... Ondertussen met het mobieltje in de hand in om maar niks te missen van het missen.

Hardlopers bint tijdens het lopen aan het bellen of hebt een koptelefoon op zodat ze niks hoeft te missen, maar van wie? Populisten scheldt oos verrot, en buutenlanders bint alleen nog maar welkom in het buutenland.
Er is geen tied meer veur een spel als Mens Erger je Niet en ook voor koken is geen tied meer; veur een pizza hier of een kroket daar en noar de Chinees hen op de hoek. De vrouwen hebben echter wel een keuken en die mag rustig wel over de 20.000 euro kosten maar dan wel met zo'n kooklekraan of hoe die ook mag heten!

Huusartsen krijgen van al die klachten woar de leu met bie hem komt, een burn-out en slikken de kalmerende middelen die ze zelf hun patiënten voorschrijven. Straks met Sinterkloas is een schoen zetten niet meer genoeg, er worden noe al deur hele families schoenen ingeslagen bij de Schoenenreus of Ziengs zodat die straks allemoal gevuld gaan worden deur Zwarte Piet. Oh nee dat mag ook niet meer.

Siemerink zei: "De mensen wordt noe zo oald omdat ze zo druk met alles bint dat ze geen tied meer hebt om dood te goan."

Is het nog wel leuk allemoal dan? Tuurlijk wel. D'r geet niks boven een I-Phone of een Samsungmobiel. 

Meer berichten