Prachtige kleurrijke herfstplaatjes richting Bentheim, gefotografeerd door weer liefhebber Tonny Morsink uit De Lutte. Meer lezen? Surf naar mijneigenweer.nl/weerstationdelutte.
Prachtige kleurrijke herfstplaatjes richting Bentheim, gefotografeerd door weer liefhebber Tonny Morsink uit De Lutte. Meer lezen? Surf naar mijneigenweer.nl/weerstationdelutte. (Foto: )

En Tonny, wat is de weerspreuk?

'Vliegt hoog de wilde gans, is er op winterweer een kans; maar vliegen de ganzen vrij laag door de luchten, dan is er voorlopig nog geen winter te duchten'

"Een vervroegd Sint Maarten-zomertje komt op bezoek en neemt er de tijd voor. Het wordt prachtig zonnig en relatief warm najaarsweer. Wel moet ik een slag om de arm houden. In dit jaargetijde is de grootste onzekerheid: wel of geen mist; laaghangende bewolking bij de start van de morgen. Desondanks durf ik toch de verwachting uit te spreken dat vooral de eerste helft van de week de temperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde komen te liggen.

Dinsdag wordt een warmere luchtsoort uitgestroomd, met dagmaxima van (ruim) boven de 15 graden is het prachtig herfstweer.

Woensdag weet de natuur dit niet helemaal vast te houden. Dan weer wat lagere dagmaxima en er scharrelen later op de dag wat wolken rond opdat de zon dan weer wat concurrentie krijgt aan het firmament. Met bijna 15 graden is het echter nog prachtig herfstweer te noemen.

Vanaf donderdag gaat de glans er toch (tijdelijk?) er even vanaf. Dan heeft de zon het moeilijk en er kans zowaar wat regen vallen. Grote hoeveelheden zitten niet in de verwachting.

Richting het weekend lijkt toch weer dat de zon weer meer kansen worden toebedacht en het kwik rond de 12-13 graden komt te liggen. Met de laatste prognoses misschien nog wel hoger."

Meer berichten