Na de gebedsdienst is er een korte ceremonie op de RK begraafplaats.
Na de gebedsdienst is er een korte ceremonie op de RK begraafplaats. (Foto: )

Allerzielenviering in Maria Geboortekerk

In de H. Maria Geboortekerk in Losser wordt op vrijdag 2 november een viering gehouden in het kader van Allerzielen. Dat is de dag waarop in Rooms-katholieke kerken overledenen worden herdacht.

Losser - Om 19.00 uur is er een gebedsviering met als thema 'Ik noem je naam'.

De gebedsviering bestaat uit gebed, eigentijdse teksten, een overweging, stilte en gezang. Tijdens de viering worden alle overledenen die ons dierbaar zijn herdacht. Maar juist op deze avond worden ook de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Hun namen worden - in aanwezigheid van de nabestaanden - genoemd. De nabestaanden worden uitgenodigd het herdenkingskruisje en een roos in ontvangst te nemen.

Na de gebedsdienst vindt op de begraafplaats een korte ceremonie plaats. 'The Last Post' wordt gespeeld en ook worden de graven door leden van de Uitvaartgroep op symbolische wijze gezegend. De honderden vlammetjes en de vele bloemen op de graven, de talloze brandende fakkels dragen bij aan een bijzonder sfeer.

Na afloop van het officiële gedeelte is er gelegenheid de graven te bezoeken en er is een moment voor een kopje koffie in het parochiecentrum.

Meer berichten