Zwaar en minder zwaar werk wordt verricht op de locaties waar de natuurwerkdag zaterdag 3 november wordt gehouden. Foto: Henny de Joode
Zwaar en minder zwaar werk wordt verricht op de locaties waar de natuurwerkdag zaterdag 3 november wordt gehouden. Foto: Henny de Joode (Foto: Henrica de Joode)

Alle hulp is welkom op natuurwerkdag

De Natuurwerkdag staat dit jaar in het teken van 'groen en gezondheid'. Iedereen kan meehelpen met de werkzaamheden in de natuur op zaterdag 3 november. Er zijn er vijf in onze regio.

NOTWente – Tijdens de natuurwerkdag is het de bedoeling dat inwoners meehelpen met allerlei taken die de natuur in de omgeving verbeteren. Boompjes zagen op de heide, afval opruimen, opslag verwijderen… er is van alles te doen. Er wordt een leuke dag van gemaakt met koffie en thee bij de start en soep na afloop.

Vrijdijk

In Denekamp wordt gewerkt op de Vrijdijk. De kommiezenhutten zijn toe aan onderhoud, maar voor de restauratie kan beginnen, moet de begroeiing worden verwijderd. Berk, bramen en vliegden moeten worden verwijderd en er is wat snoeiwerk. Er wordt verzameld om 10.00 uur op de Vrijdag bij de Kommiezenhut die is gelegen tussen de Eekmanweg en de Brandlichterweg.

Hulsbeek

IVN Oldenzaal verzorgt de natuurwerkdag in de Springertuin op het Hulsbeek die dit jaar 100 jaar bestaat. In 2010 werd de tuin gerenoveerd op basis van de originele ontwerpen, maar regelmatig onderhoud blijft nodig. er wordt gestart om 9.00 uur op parkeerplaats P2 vlakbij Erve Hulsbeek (Oude Almeloseweg 13). Voor gereedschap wordt gezorgd. Rond de vijver wordt snoeiwerk verricht en uit de vijver worden takken verwijderd. Verderop worden taxus en rododendron teruggezet en de prachtframboos wordt ingeperkt. Overtollige bramenstruiken worden verwijderd.

Landgoed Teussink

Landgoed Teussink in De Lutte kan wel wat onderhoud gebruiken. Er is van alles te doen, waaronder zaagwerk in houtwal en het bos. Er wordt om 10.00 uur verzameld aan de Lossersedijk 16 in De Lutte. Kinderen kunnen ook meedoen; kom meezagen.

Duivelshof

Natuurgebied Duivelshof tussen De Lutte en Losser bestaat uit heide, bos, akkers en grasland. Voor de heide wordt opslag verwijderd, vooral berk en grove den. Daarnaast wordt de parkeerplaats vrijgemaakt van zwerfafval. Ook wordt de beukenlaan opgesnoeid. Er wordt verzameld om 9.30 uur op de kruising van de Lossersestraat en de Duivelshofbosweg (parkeerplaats Duivelshof).

Springendal

Op het Springendal wordt gewerkt op de Strengen waar een van de bronnen van de Springendalse beek ontspringt. Zo'n 10 jaar geleden was dit nog een maisakker, maar nu is het een gebiedje met zeldzame planten. Hier wordt ongewenste opslag verwijderd. Er wordt om 9.00 uur verzameld aan de Brandtorenweg 4 in Hezingen.

Aanmelden

Voor alle werkzaamheden op natuurwerkdag geldt: wel even aanmelden. Er is namelijk een maximum aantal deelnemers per locatie. Dat kan heel eenvoudig via natuurwerkdag.nl.

Meer berichten