Eppe en Martin hebben zin in het Overdinkelse Oktoberfest. Twee dagen lang feest in de sporthal die helemaal in Oktoberfestsferen wordt gebracht.
Eppe en Martin hebben zin in het Overdinkelse Oktoberfest. Twee dagen lang feest in de sporthal die helemaal in Oktoberfestsferen wordt gebracht. (Foto: )

Terug van weggeweest: Oktoberfest im Dinkeldorf

Overdinkel viert op 19 en 20 oktober de Oktoberfeesten onder het motto 'Oktoberfest im Dinkeldorf'.

Overdinkel - Om geheel in stijl te blijven en de sfeer alvast aan te geven prijkt deze tekst boven de flyer van de organisatoren van het oktoberfeest in Overdinkel. De organisatoren van dit oktoberfeest zijn de uitbaters van de drie Overdinkelse cafés de Broad, de Herberg, Oos café en 't Trefhuus.
De stichting Bruisend Overdinkel verleent alle medewerking en ondersteuning. De horecaondernemers hebben tijdens het laatst gehouden Euregiofeest ook een gedeelte van de horeca voor hun rekening genomen.

Samenwerking

Erwin Kleine (voor vrienden, bekenden en intimi Eppe van de Broad) en Martin Hagels (de Herberg) hierover: "In Overdinkel zijn al eerder oktoberfeesten geweest, maar dat is al enkele jaren terug. Plannen voor weer een oktoberfeest waren er al. Omdat de samenwerking tijdens het Euregiofeest zo goed beviel tussen ons vieren, hebben we besloten om nu het oktoberfeest in Overdinkel weer te organiseren."
De oktoberfeesten vinden plaats op 19 en 20 oktober in sporthal de Spil in Overdinkel. De entree bedraagt 15 euro euro per avond. De kaartverkoop is al begonnen en er zijn al heel wat kaarten verkocht. Tevens zijn er ook kaarten te winnen op de facebookpagina's met een like- en deelactie.
"We hebben voor beide avonden artiesten weten te contracteren die zeer gewild zijn op dit soort feesten," aldus de drie.
Tijdens de oktoberfeesten (overigens ook als ze gedrieën andere evenementen organiseren) zijn de drie cafés in Overdinkel gesloten.

Programma

Op vrijdag 19 oktober klinkt muziek van de Palemiger Spatzen. De muziek van deze uit Limburg afkomstige band is duidelijk 'Volkstümlich' en vooral Duitstalig. De Steierische harmonica staat centraal en wordt ondersteund door tuba, akoestische, bas- en sologitaar en strakke drums. Ze zijn vaak te gast geweest in nationale en internationale tv- en radiouitzendingen.

Op zaterdag 20 oktober is het tijd voor Après Ski met Heer en Meester, gevolgd door de Helene Fischer Tribute by Natascha. In het optreden brengt zij de beste hits van de Duitse Schlagerkoningin ten gehore: Atemlos, Mitten im Paradies, Lass mich in dein Leben en nog veel meer.

Kaarten

Kaarten zijn te verkrijgen bij Primera Marcel in Losser, café de Herberg, café de Broad, 't Trefhuus en Oos Café in Overdinkel. In de voorverkoop kosten de kaarten 15 euro en aan de zaal 17,50 euro.

Meer berichten