De Losserse burgemeester Cia Kroon met Arend Jan Schoolderman en z'n vrouw Henriëtte.
De Losserse burgemeester Cia Kroon met Arend Jan Schoolderman en z'n vrouw Henriëtte.

Lintje voor een bijzondere tandarts

Losser/Enschede - De Losserse burgemeester Cia Kroon heeft vrijdag 12 oktober een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Arend Jan Schoolderman. Dit gebeurde tijdens het symposium ter gelegenheid van het afscheid van Schoolderman als tandarts Bijzondere Tandheelkunde van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde aan het MST. Schoolderman mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

In 1976 startte hij een eigen praktijk in Losser. Daarnaast is hij grondlegger van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde, gevestigd in het MST; een centrum waar patiënten met bepaalde aandoeningen of handicap behandeld worden voor tandheelkundige zorg. De doelgroep kende hij op dat moment al van de Losserhof en 't Bouwhuis, waar hij ook praktijk hield. In 2005 werd Schoolderman praktijkbegeleider voor tandartsen die zich willen specialiseren in tandheelkundige gehandicaptenzorg en angstbegeleiding.

In Losser was hij verder onder meer voorzitter van het schoolbestuur van de Meester Snelschool en betrokken bij de Protestante gemeente. Anno 2018 is Schoolderman nog voorzitter van de kerkenraad van de Protestante gemeente Losser, waarbij hij de verbinding tussen kerk en samenleving centraal stelt.

Meer berichten