Algerak zorgt voor een mix van volksmuziek, cabaret en kleinkunst.
Algerak zorgt voor een mix van volksmuziek, cabaret en kleinkunst. (Foto: )

Twentse Cultuurtocht viert jubileumeditie

De Lutte - De Sint Plechelmus Harmonie houdt op zondag 21 oktober de tiende editie van de Twentse Cultuurtocht.

De tocht verbindt de natuur in en om De Lutte met cultuur. De route leidt deelnemers langs plekjes rondom De Lutte met onderweg verrassende stops. Verschillende bijzondere locaties openen hun deuren op deze zondag voor publiek. Deelnemers kunnen genieten van huisgemaakte versnaperingen met ingrediënten van dichtbij.

Voor deze jubileumeditie zijn regionale acts gekozen. Zo laat de Enschedese muziekgroep Algerak een mix van volksmuziek, cabaret en kleinkunst horen. Ook het folkloristische gezelschap De Losser Böggelrieders & Dansers past perfect in het plaatje van de Twentse Cultuurtocht. Oude Hollandse tradities gaan hand in hand met muziek en dans van het Twentse platteland, traditionele kleding en unieke fietsen: de Böggelfiets.

Natuurlijk is de Twentse Cultuurtocht niet compleet zonder muzikale deelname van leden van de Plechelmus Harmonie zelf. Dit jaar is het de beurt aan het harmonieorkest van de Lutter muziekvereniging.

Ook dit jaar start de cultuurtocht vanaf dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte. Hier kunnen deelnemers kiezen uit wandelroutes van 7 en 12,5 of een fietstocht van 25 kilometer. Deelname aan de cultuurtocht kost 4 euro per persoon.

Zie ook de site www.cultuurtocht.nl.

Meer berichten