Of je mooie dingen van aardappels kunt maken? Jazeker, want ze zijn te gebruiken als stempels voor linnen tassen. Foto: Franz Frieling
Of je mooie dingen van aardappels kunt maken? Jazeker, want ze zijn te gebruiken als stempels voor linnen tassen. Foto: Franz Frieling (Foto: Franz Frieling)

Tierpark Nordhorn viert Oldtimertreff en 'Tolle Knolle'

Er is van alles te doen in Tierpark Nordhorn komend weekend. Op de historische Vechtehof wordt zaterdag en zondag 'Tolle Knolle' gevierd, met van alles rondom de aardappel en verderop vindt zondag de Oldtimertreff plaats.

Nordhorn – Zaterdag 13 en zondag oktober is de Vechtehoffamilie met tante Sofie, oom Jan en de andere familieleden druk in de weer met aardappelen. Kinderen mogen aardappelstempels maken en tassen versieren. Ook worden Reibekuchen (aardappelpannenkoeken) met appelmoes gemaakt op het historische fornuis. Boven het open vuur wordt bovendien aardappelsoep gekookt en in de oven gepofte aardappels bereid.

Zondag is vanaf 11.00 uur bovendien de Oldtimertreff te bezoeken op de Vechteweide vanaf 11.00 uur. Allerlei historische voertuigen zijn te bewonderen. Er is ook een overzicht te zien van de belangrijkste stappen in de motorisering. De verscheidene oldtimers zorgen samen voor een nostalgische reis door de geschiedenis. Er heeft zich ook een aantal eigenaars van Amerikaanse auto's aangemeld. Daarnaast zijn allerlei trekkers te zien.

Meer berichten