Toneelvereniging de Rommelpot maakt er een vrolijk blijspel van in muziekschool de Sleutel in Losser.
Toneelvereniging de Rommelpot maakt er een vrolijk blijspel van in muziekschool de Sleutel in Losser. (Foto: )

De VVV-agenda van Losser, Oldenzaal en Dinkelland (week 41)

Dinsdag
9 oktober

18.00 Energiecafé van het Infopunt Duurzaamheid bij hotel Ter Stege in Oldenzaal. Er zijn presentaties over duurzaamheid, de wooncoach vertelt over energiezuinige maatregelen, Boeskoolstroom over hun energiecoöperatie en ETS Isolatie over isolatiemogelijkheden.

19.30 Lezing over macrofotografie door natuurfotograaf Raymond Schrave in museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. De entree is 7,50 euro. Aanmelden via info@wonderryck.nl of 0541 351325.

Woensdag
10 oktober

10.00 Braderie in de Tiekerhook in Overdinkel, met producten die passen bij het seizoen. Er is ook muziek van Theo en Gerrit en van Concordia.

14.00 Filmhuis Losser vertoont de film On Body and Soul in Erve Kraesgenberg in Losser, een Hongaars licht absurdistisch liefdesdrama. De entree is 6 euro.

20.00 Filmhuis Denekamp vertoont de Nederlandse komedie 'Huisvrouwen bestaan niet' in Kulturhus Denekamp. De entree is 7,50 euro inclusief koffie of thee.

Donderdag
11 oktober

11.00 Lezing door streektaalconsulent Harry Nijhuis in 't Lossers Hoes. Entree gratis.

Vrijdag
12 oktober

15.00 Tastbare historie in museum het Palthe Huis in Oldenzaal, waarbij museumbezoek ook mogelijk is voor blinden en slechtzienden. Aanmelden via info@palthehuis.nl of 0541 513482. De entree is gratis.

19.00 HCC!Twente-Café in 't Lossers Hoes in Losser over Windows. Er wordt verteld waarom Windows soms niet wil opstarten en wat de herstelmogelijkheden zijn.

20.00 Theatervoorstelling Twente Plat in kulturhus 't Trefhuus in Overdinkel. Kaarten kosten 12,50 euro via trefhuus.nl.

20.00 Blijspel 'Klap van de Mul' van toneelvereniging de Rommepot in muziekschool de Sleutel in Losser. Kaarten via derommelpot.nl. Ook te bezoeken op 14, 19, 26 en 27 oktober.

20.00 Ontdek het Palthe Huis bij kaarslicht is d;e mogelijkheid om te ontdekken hoe de bewoners van het huis leefden in de 18de eeuw, toen er nog niet overal verlichting was. Aanmelden via info@palthehuis.nl.

20.15 Theatervoorstelling Grace door toneelvereniging KnK in stadstheater de Bond. Het drama verhaalt over het levensverhaal van een actrice op leeftijd. Kaarten kosten 15 euro via stadstheaterdebond.nl. Ook zaterdag te bezoeken.

Zaterdag
13 oktober

09.30 Meditatieve wandeling van de werkgroep Meditatieve Wandelingen en het Huis van Spiritualiteit vanuit de Hervormde Kerk in Ootmarsum. Aanmelden via secretariaat@lumenchristi.nl.

09.30 Landgoed Twente Marathon gaat van start bij Erve Beverborg in De Lutte. De deelnemers krijgen onderweg allerlei hapjes en drankjes aangeboden. Meedoen? Kijk op landgoedtwentemarathon.nl of er nog plek is.

14.00 Archeologiedagen in het Palthe Huis in Oldenzaal met een heuse Archeo Hotspot. Zaterdag én zondag te bezoeken. Voor kinderen zijn er workshops en iedereen wordt geïnformeerd over het archeologische materiaal. Ook leuk: met de metaaldetector aan de slag in de Palthetuin.

19.00 Concert van Jan Terlouw Junior en zijn band in het Kulturhus in Denekamp. De muzikanten veranderen het kulturhus in jazzy nachtclub, compleet met jaren '20-diner en afterparty. Kaarten kosten 15 euro (alleen concert) en 45 euro (concert met diner en wijn) via kulturhusdenekamp.nl.

20.00 Bloastoberfest van O.C.V. De Markloawen in hotel het Landhuis in Oldenzaal. Iedereen verkleed aan de lange biertafels terwijl de Kamer van Feesthandel en de Oldenzaalse Köpperbloazers voor de muziek zorgen. Kaarten (15 euro per persoon, 150 euro voor een tafel voor tien mensen) zijn te koop bij het Landhuis.

20.15 Theatervoorstelling Grace wordt voor de tweede keer in de Bond gespeeld. Kaarten kosten 15 euro via stadstheaterdebond.nl.

Zondag
14 oktober

11.00 Herfstwandeling vanaf het Kerkplein in Beuningen. Starten kan tussen 9.00 en 11.00 uur. Er zijn routes van 5, 10 en 15 kilometer. Meedoen kost 5 euro.

11.00 Scharrelkids Doe-dag van IVN Losser en Oldenzaal in arboretum Poort Bulten in De Lutte. Starten kan tussen 11.00 en 12.30 uur. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen. Wel even aanmelden via ivn.losseroldenzaal@gmail.com.

14.00 Archeologiedag in museum het Palthe Huis, het vervolg van zaterdag.

15.00 Concert in de Stiftskerk in Weerselo door gerenommeerde musici van Bach, Jacobi, Dolphy, Moelker, Mellits en Lago. De entree is 18 euro.

Dinsdag
16 oktober

14.00 Inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer, te bezoeken in het Michgoriushuis in Oldenzaal.

Meer berichten