Weerliefhebber Tonny Morsink uit De Lutte verzorgt elke week het weerbericht voor Nieuwe Dinkellander. Meer lezen? Kijk dan op www.mijneigenweer.nl/weerstationdelutte.
Weerliefhebber Tonny Morsink uit De Lutte verzorgt elke week het weerbericht voor Nieuwe Dinkellander. Meer lezen? Kijk dan op www.mijneigenweer.nl/weerstationdelutte. (Foto: Tonny Morsink)

En Tonny, wat is de weerspreuk?

'Oktober brengt ons wijn en zonnige dagen, maar ook jicht en andere plagen'

"Maar de komende week brengt oktober ons prachtige zonnige dagen!

Dat komt doordat we meer onder invloed van een hogedrukgebied komen die zich nog gaat versterken.
Daarnaast trekken de depressiekernen richting Scandinavië. Met deze twee weerfeiten heb ik de aanstaande (hoog) nazomerse periode verklaard.

We krijgen dan droog en vaak zonnig weer. De temperatuur loopt op in de tweede helft van de week op. Het kwik komt veelal tussen 19 en 24 graden te liggen. De nachten zijn met ongeveer 11 graden ook aan de zachte kant.

Heel in het kort de verwachte dagmaxima voor de komende dagen. Na de erg frisse maandagochtend met minima van net boven het vriespunt bereikt het nazomerweer ons. Zon en wolken wisselen elkaar af bij maxima van rond de 17 graden. Vanaf dinsdag krijgen we met een strakke zuidelijke stroming te maken waarbij het wel eens zou kunnen dat we een reeks van een dag of vijf gewoon het middagkwik (ruim) boven de 20 graden komen te liggen.

Mijn advies aan iedereen die nog verlofuren over heeft bij de baas: neem deze maar op. Vraag niet af hoe het kan, maar geniet ervan!

Oudewijvenzomer of Indian Summer; hoe je het ook noemt, ze doet haar naam alle eer aan!"

Meer berichten