De herfst is begonnen, zo laat deze tamme kastanje bij de Judithoeve in Losser zien.
De herfst is begonnen, zo laat deze tamme kastanje bij de Judithoeve in Losser zien. (Foto: )

En Tonny, wat is de weerspreuk?

'Is het weer in september in een goed humeur, dan dragen de bladeren in oktober volop kleur'

"De nacht naar maandag een mix van wolken en opklaringen. En zo zal ook de start van de eerste week van oktober beginnen. En daarbij kan het ook tot een bui gaan komen. Vooral is daarop in de ochtend de kans het grootst. Doordat de zon niet zoveel speelruimte krijgt en de strakke noordwestelijke stroming blijft het middagkwik ergens steken rond een magere 13 graden.

Dinsdag lijkt de minste dag te gaan worden van de week. Met een gebied van (lichte) regen en of enkele buien lijkt dit een echte herfstdag te gaan worden waarbij het kwik blijft steken rond de 14 graden.

Vanaf woensdag volgt enige verbetering waarbij het nadien voor een paar dagen droog blijft en de temperatuur enkele graden winst kan gaan boeken ten opzichte van het begin van de nieuwe werkweek. We komen dan weer uit op het langjarige gemiddelde temperatuur van rond de 16 graden.

Richting het eerste oktoberweekend lijkt de weersverwachting niet zo positief te gaan verlopen. De voorlopige prognose is dat de depressieactiviteit boven onze omgeving weleens kon gaan toenemen. Maar dat is voor weersbegrippen nog mijlen ver weg."

Meer lezen? Kijk dan op www.mijneigenweer.nl/weerstationdelutte

Meer berichten