Het echtpaar Bijman uit Sassenheim wilde veel natuur in hun vakantie en dan zijn ze in Losser aan het goede adres. Zelf wonen ze in het bollengebied.
Het echtpaar Bijman uit Sassenheim wilde veel natuur in hun vakantie en dan zijn ze in Losser aan het goede adres. Zelf wonen ze in het bollengebied. (Foto: )

Toerist in Losser: fietsen en veel musea bezoeken

Losser - Wat vinden toeristen van onze gemeente Losser? VVV Tourist Info houdt elke week een interview voor Nieuwe Dinkellander. Deze week: meneer en mevrouw Bijman (82 en 78 jaar) uit Sassenheim.

Eerste keer in Losser?

"Nog niet eerder in het plaatsje Losser, maar we zijn heel lang geleden met de kinderen in De Lutte geweest."

Waar verblijven jullie?

"Het is de bedoeling dat we hier veertien dagen verblijven. Op minicamping de Veldzijde aan de rand van Losser hebben we een huisje gehuurd."

Waarom heeft u voor Losser gekozen?

"We kennen deze omgeving nog niet echt en zijn op zoek naar mooie natuur en plekken waar we nog niet eerder geweest zijn. "

Welke activiteiten gaan jullie ondernemen?

"We zijn van plan om veel te fietsen en diverse musea te bezoeken en verder hebben we van de VVV nog de tip gekregen om deel te nemen aan de Tour De Lutte of Lutterzand Express. Verder hebben we een lijstje van de musea in de omgeving van de VVV Losser gekregen."

Hoe gastvrij is Losser?

"We zijn hier nog maar twee dagen maar wat ons vooral opviel, is de gastvrijheid van de eigenares van camping de Veldzijde. Ze kwam speciaal naar ons huisje om te vragen of alles naar wens was en dat vonden we erg verrassend."

Heeft u nog tips voor andere bezoekers?

"Wat ons opviel, is dat de bordjes waarop de knooppunten staan voor de fietsroutes wel erg klein zijn. In onze omgeving zijn ze veel groter. Goed opletten dus! En we waren hier vanmorgen al, maar we konden de VVV niet vinden. Na navraag bleek dit een onderdeel van het gemeentehuis genaamd ' Lossers Hoes te zijn. Vanmiddag zagen we het stoepbord wel staan."

Is de regio waar u woont ook een aanrader voor de vakantie?

"Wij vinden van niet! Het plaatsje Sassenheim ligt 10 kilometer van het strand en trekt niet heel veel bezoekers. In de bollentijd is het echter wel een toeristische trekpleister."

Meer berichten