Hoe zouden de vervuilers reageren als afval in hun tuin of op hun terrein gedumpt wordt? vraagt de Begraafplaatscommissie zich af. Liever zag de commissie geen rommel meer.
Hoe zouden de vervuilers reageren als afval in hun tuin of op hun terrein gedumpt wordt? vraagt de Begraafplaatscommissie zich af. Liever zag de commissie geen rommel meer. (Foto: )

Wil iedereen helpen de Losserse begraafplaats netjes schoon te houden?

Zou iedereen willen helpen de R.K. Begraafplaats in Losser schoon te houden? De vrijwilligers die de begraafplaats onderhouden, worden namelijk geregeld geconfronteerd met gedumpt afval.

Losser - Tuinafval en vuilniszakken worden met enige regelmaat zomaar achtergelaten op de begraafplaats. "Het zal u niet bevreemden dat dit niet alleen tot frustraties en onbegrip leidt," aldus de vrijwilligers in hun oproep. "Het opruimen ervan kost tijd, energie én geld. Wat dat laatste betreft: ook de Begraafplaatscommissie ontvangt rekeningen van de gemeente/Twente Milieu voor het storten van afval."

De commissie vraagt aan bezoekers van de begraafplaats oren en ogen open te houden en bij het constateren van ongeregeldheden melding te maken bij de Begraafplaatscommissie. "Misschien een betere optie: als de situatie erom vraagt, de betreffende persoon op zijn gedrag aanspreken. Waarschijnlijk is hier wel enige moed voor nodig…"

De commissie realiseert dat met dit bericht de problematiek niet (geheel) opgelost zal worden. "We willen u laten weten dat dit probleem speelt. Heeft u nog suggesties om dit probleem te lijf te gaan? De Begraafplaatscommissie houdt zich aanbevolen."

U kunt contact opnemen via 053 5384488, 06 30553140 of begraafplaatslosser@mariavlucht.nl.

Meer berichten