Victoria and Abdul is een gedetailleerde film die een goed beeld geeft van het Engelse hof in die tijd, het leven daar en natuurlijk de nauwe contacten tussen de koningen en haar leraar-bediende.
Victoria and Abdul is een gedetailleerde film die een goed beeld geeft van het Engelse hof in die tijd, het leven daar en natuurlijk de nauwe contacten tussen de koningen en haar leraar-bediende. (Foto: )

Filmhuis Losser start seizoen met Victoria & Abdul

Filmhuis in Losser begint op 12 september aan een nieuw seizoen met elke tweede woensdagmiddag van de maand een film. Ook wordt elke maand een avondfilm vertoond.

Losser – Op 12 september wordt om 14.00 uur de recente film Victoria & Adbul gedraaid. Victoria & Abdul handelt over de bijzondere vriendschap tussen koningin Victoria van Engeland en de Indiase klerk Abdul, die zij zelf tot leraar benoemd. Abdul blijkt een vrolijke afleiding van het eenzame en vermoeiende leven aan het hof.

Daarnaast wordt elke derde dinsdagavond om 20.00 uur een avondfilm gedraaid. De eerstvolgende is de klassieker Brokeback Mountain op dinsdag 18 september. Brokeback Mountain is een beroemde film uit 2005 over twee schapenhoeders op een eenzame berg waar zich een verliefdheid tussen de twee mannen ontwikkelt. Omdat in hun harde milieu homoseksualiteit niet geaccepteerd wordt voelen beiden zich gedwongen tot een dubbelleven.

Beide films worden vertoond in Erve Kraesgenberg en de entree is 6 euro, inclusief koffie of thee.

Meer berichten