Een echte eer voor het echtpaar Kuipers om de Willibrordplaquette in ontvangst te mogen nemen.
Een echte eer voor het echtpaar Kuipers om de Willibrordplaquette in ontvangst te mogen nemen. (Foto: )

Willibrordplaquette voor echtpaar Kuipers uit De Lutte

Pastor Munsterhuis had zondag 9 september de eer om de Willibrordplaqette uit te reiken aan Jan en Annie Kuipers.

De Lutte - Beide echtelieden hebben zich gedurende vele jaren op allerlei manieren ingezet voor de lokale (geloofs)gemeenschap. De plaquette werd uitgereikt in de Plechelmuskerk van De Lutte, de kerk waar het echtpaar Kuipers-Swennenhuis twee dagen later (11 september) het 60-jarig huwelijksfeest vierde.

Jan Kuipers (87) was van jongs af aan een echte bestuurder. Vooral functies in de tuinderssector hadden zijn belangstelling, ook omdat hij samen met zijn vrouw een kleine tuinderij had opgericht. In de loop der jaren werd dit bedrijf enorm uitgebreid en inmiddels is de oudste zoon Bennie met zijn twee oudste zoons eigenaar van Emsflower in het Duitse Emsbüren, de grootste perk- en potplantenkwekerij van Europa, en heeft zoon John een tuincentrum in De Lutte.

Van 1978 tot 1986 was Jan Kuipers penningmeester van het toenmalige kerkbestuur. Daarnaast voorziet hij nog steeds de pastorietuin van planten en bloemen en is hij actief voor de tuinploeg.

Zijn vrouw Annie (85) is onder meer andere geweest als bestuurder van het CDA-werkverband, medewerkster voor de Zonnebloem en vrijwilliger bij de nationale ziekendag. Zij is ook al een kwart eeuw betrokken bij de versiering van de kerk, draagt zorg voor de bestelling van de bloemen en levert veel bladmateriaal uit eigen tuin aan.

Meer berichten