De familie Langenhof kwam speciaal voor het arrangement Happen en Trappen naar De Lutte. Samen maken ze er een gezellige dag van.
De familie Langenhof kwam speciaal voor het arrangement Happen en Trappen naar De Lutte. Samen maken ze er een gezellige dag van. (Foto: )

Toerist in De Lutte: gezellig dagje Happen en Trappen

De Lutte - Wat vinden toeristen eigenlijk van de gemeente Losser? VVV De Lutte-Losser-Beuningen houdt elke week een interview met bezoekers in een van de VVV-kantoren. Deze week is het woord aan de familie Langenhof ("Dree echten en dree van de koale kaant") uit Steenderen, gemeente Bronkhorst.

Eerste keer in De Lutte?

"Niet de eerste keer in De Lutte; we zijn wel vaker in de gemeente Losser geweest en vinden Twente een mooie omgeving. Ook lijkt het Achterhoekse dialect veel op het Twentse!"

Hoe lang blijven jullie?

"Eén dag. We zijn speciaal voor het VVV-arrangement Happen en Trappen een dagje naar De Lutte gereisd met de fietsen achterop de auto.We maken kennis met voor ons onbekende plekjes in de omgeving en laten ons verrassen bij diverse horecagelegenheden. We starten met koffie met lekkers en onderweg stoppen we bij nog drie restaurants voor voorgerechten, gevolgd door een hoofdgerecht en tot slot een ijscoupe. We hebben gekozen voor de knooppuntenroute van 50 kilometer in het Dinkeldal. Nu we willen wegfietsen is de zon nog niet zichtbaar, maar het is voor ons al meer dan voldoende dat het droog is."

Hoe gastvrij is De Lutte?

"Twente en ook De Lutte is heel gemoedelijk. We komen graag in het oosten van het land."

Allemaal familie?

"Nee, dree echten en dree van de koale kaant! We zijn bovendien een klootschietersgroepje dat is ontstaan uit een vroeger volleybalclubje. Door 'fysieke toestand' zijn we nu met een kleinere bal sportief."

Is de regio waar jullie wonen ook een aanrader voor een vakantie?

"Steenderen ligt in de Achterhoek en is zeker een aanrader. Mooi om er rond te fietsen, wat we ook regelmatig doen, vooral langs de IJssel. Verder ligt ook het mooie stadje Bronkhorst (de kleinste stadje van Nederland) in de nabije omgeving. Ook is in Steenderen de welbekende Aviko-fabriek gevestigd, één van de grootste aardappelverwerkende producenten. Patat dus!"

Over Happen en Trappen

Deze familie was in De Lutte voor het arrangement Happen en Trappen. Dat is een van de arrangementen die de VVV aanbiedt. Er zijn er nog veel meer, zoals Happen en Tuffen, Tappen en Stappen en het Hightea-wandelarrangement. Meer info is verkrijgbaar via vvvdeluttelosser.nl.

Meer berichten